4G-Router Bäst i Test 2023

Bästa 4G-Router 2023 – Nya high-tech surfare som kopplar upp din 4G anslutning med bättre farter och större täckning. Populära 4G-Routrar från premiumklass med all den senaste tekniken samt enklare och prisvärda alternativ.

Fördelar med en 4G-Router

Via 4G hotspot routerns inbyggda SIM-kortplats är det smidigt att få tillgång till internet på resan eller att ha som fast installation vid sommarstuga eller gäststuga till exempel.

Inga kostnader för fasta bredbandsabonnemang, Betala bara för den data du använder dej av.

En dedikerad 4G-router ger stabilare signal vs telefonens inbyggda hotspot funktion och påverkas inte av din användning av mobilen i övrigt.

4G-Router Bäst i Test 2023 - Netgear Nighthawk M1

Bästa 4G-Router 2023

Netgear Nighthawk M1 är en 4G-Router i smidig design med en hastighet upp till stabila 1Gbps. Är du resande fot har du 24h batteritid att luta dej mot och i rumsmiljö kan både en extern antenn anslutas och ethernet porten kopplas på. Vårt val av årets bästa 4G Router 2023.

Tekniker

Netgear:s M1:a är en komplett router som smidigt kopplas upp oavsett tillgång på tjänster. Surfa snabbt och bekvämt via mobilnätet, koppla upp mot WiFi eller plugga in på ethernet porten – 20 av dina närmaste vänner kan samtidigt logga in på din kapabla mobila hotspot.

Nighthawk ger trots sitt lilla format i många stycken likvärdig prestanda som ”hemma routern” med dual band 2.4GHz/5GHz och WiFi AC – här finns också t ex en USB ingång varifrån en ansluten sticka eller hd kan strema film och musik samt även ett microSD slot för lagring & stream kapacitet via den inbyggda mediaservern.

Säkerhet

För säker framfart finns såklart alla de senaste teknikerna som du även hittar i de större modellerna av mer fasta hemma installationer. Säker kryptering med WPA2 och möjlighet att konfigurera sin brandvägg för att hantera portar med mera.

Sammanfattning

Med Netgear Nighthawk sitter man säkert med smidigt tillgång till nätet oavsett om man är på resande fot eller sitter tillbakalutat hemma i finsoffan. M1:an blir alltså vårt, liksom många andras förstaval som bästa 4G-Router 2023.

Vi länkar även till den nya och snäppet vassare M2:an

Teltonika RUT240 - Bästa 4G-Router 2023 Bil/Båt/Sommarhus

Robust 4G Router med Övervakning

4G-Router Bäst i Test 2023 Säkerhet – Teltonika RUT240 är en 4G-router som specialanpassats för optimal prestanda och säker användning i båten, stugan och husbilen. Med bra kapacitet och stabila egenskaper som t ex både WAN och LAN-port samt möjlighet att mata ström via en passiv PoE.

Tekniker

RUT240 kommer med 2 x SMA-kontakter för att ansluta externa 4G-antenner för bättre täckning i områden med svag signal samt 1 st RP-SMA anslutning för att bättra på den interna wifi-signalen. Routern kan också för praktisk installation spänningsmatas via en så kallad passiv PoE (Power Over Ethernet) på den vänstra LAN-porten.

Säkerhet

När det gäller routerns inställningar för skydd finns bra funktioner för VPN och säker kryptering via WPA3 standarden.

Som router speciellt anpassad för t ex båten kommer Teltonika också med en bra säkerhetsfunktion med en ingång / utgång för anslutning av larm. Här kan du  även fjärrstyra funktioner som belysning och dörrar samt också starta upp routern via ett SMS. 

Teltonika´s avancerade funktion för  övervakning med larm som styrs via appen Teltonika RMS,

Sammanfattning

RUT240 är en lite annorlunda fågel i 4G segmentet och passar bra för hemmabruk, men styrkan ligger självklart i anpassningen för bra och säker uppkoppling under omständigheter som kräver lite extra tålighet och höga säkerhetskrav. Modellen klarar t ex stabil drift under temperaturer mellan -40 °C till + 75 °C.

D-Link DWR-932 - Bästa 4G-Router 2023 Budget

4G-Router Bäst i Test 2023 On A Budget

D-link DWR-932 är en 4G-router med stöd för mobila farter upp till 150 Mb/s där sim kortet enkelt sätts i rotern. Här gäller wifi på 2,4 GHz-bandet där hastighetens kapacitet ökas till snabba 300 Mb/s.

5 timmars batteri tid finns här att bruka på resan t ex och 932:an laddas därefter enkel med standard Micro-USB anslutning.

En Micro SD plats finns här att använda sej av för lagring på upp till 32GB. Standard säkerhet via WPA/WPA2 – PSK. D-link DWR-932 är en 4G router som passar utmärkt som mobil WiFi Hotspot på resan för bra surf på smidigt bärbara 95 gram.

Vi länkar även till TP-link M7200 & TP-Link M7350 med snarlika egenskaper + en lite bättre batteritid på 8 timmar.

Huawei E5576-320 - Budget Alternativ

4G Router Huawei E5576 320
Övriga Tester