Bästa Dator Chassi 2024

Dator Chassin ska inte bara vara snygga, de ska också vara smidiga att bygga i och ha gott om plats för framtida uppgraderingar.

Ett bra datorchassi kommer med precist placerade, effektiva och tystgående fläktar för optimalt luftflöde i  chassit. Mid-towers är populära att bygga i så vi går all in där.

Bästa Chassi För Dator 2024

Bästa Datorchassi 2024
Datorchassi bäst i test 2024
Bästa Premium
Bästa dator chassi 2024 Premium
Bästa Budget
Datorchassi bäst i test 2024 Budget
Lian Li Lancool 215

Lian Li Lancool II Mesh - Bästa Datorchassi 2024

Lian Li Lancool II Mesh - Bästa Datorchassi 2024

Bästa Datorchassi 2024

2 varianter från mycket populära Lancool II Mesh serien från Lian Li blir våra förstaval när det kommer till mid-tower chassin. Smidiga att bygga i med löstagbara paneler, justerbart hd-cage och bra kabeldragning. Prisvärd kvalité med många nöjda köpare worldwide. Bägge varianterna ges bra betyg vad gäller luftflöde även om version III större kapacitet att köra fler 140mm fläktar som skyfflar luften något bättre. Vårt tips som Bästa Dator Chassi 2024.

Corsair iCUE 5000X - Bästa Dator Chassi 2024 Premium

Bästa dator chassi 2024 Premium

Kvalité

CORSAIR iCUE 5000X RGB är ett rymligt premium chassi med utmärkt byggkvalité och bra recensioner. Härdat glas på bägge sidor samt topp & front för maximal rgb.

Smart kabeldragning med Corsair RapidRoute kanal system. Chassit är väl förberett för enkel installation av vattenkylning. 3st 120mm SP RGB ELITE-snurror sitter monterade i fronten och gott om platser för ytterligare fläktar att lysa upp detta ståtliga och snygga chassi.

Tungt val om man vill lägga en extra slant på ett riktigt bra chassi för sin setup. Bästa Dator Chassi 2024 i Premium.

Lian Li Lancool 215 - Bästa Datorchassi 2024 Budget

Datorchassi bäst i test 2024 Budget

Populärt - Snyggt - Effektivt

Lancool 215 kommer med en snygg frontpanel i mesh där 2st 200mm A-RGB fläktar skyfflat luften  tillsammans med den bakre 120mm fläkten, för  ett gott luftflöde. Bra med möjligheter ges också till  expansion i form av både fläktar & diskar och eventuell vattenkylning.

Prisvärt & populärt chassi från välrenommerade Lian Li. Vårt tips som bästa datorchassi 2024 i budgetklassen.

Be Quiet! Pure Base 500DX - Bra Alternativt Chassi

Datorchassi Be Quiet! Pure Base 500DX

Datorchassi & Bra Betyg

Be Quiet! Pure Base 500DX är ett av de populärare valen av miditower idag. Med adresserbar RGB bakom meshfronten samt i toppen.  Användare plussar för att chassit är tyst med bra luftflöde och snygg belysning som kan anpassas via knapp upfront eller mer precist via mjukvaran.

3 st Silent Wings 2 fläktar sitter på plats.

be quiet! Pure Base 500DX / A-RGB / Tempered Glass

Cooler Master Masterbox TD500 - Populärt RGB Chassi

Dator chassi bäst i test 2024 RGB

Snygg RGB & Top Reviews

Cooler Master Masterbox TD500 Mesh är ett av de populäraste mid-tower valen som finns där ute. Prisvärt med 3 ARBG på plats och gott om utrymme att bygga ut med diskar, kylning och grafikkort av modell större upp till 410 mm.

Chassit får som sagt riktigt bra betyg av både användare och i externa tester där bra luftflöde och smart kabelhanteringssystem plussas extra för.

Att 3 trevliga 120mm SickleFlow 650~1800RPM PWM ARGB fläktar är monterade vid leverans + RGB-kontroll är vi också nöjda med. Dammfilter sitter på plats både i front, topp och botten och en panel av härdat glas låter RGB ljuset skina snyggt. Vi – liksom andra tycker vi får en bra valuta för pengen med TD500 – trevligt köp när nya gaming datorn ska skruvas ihop.

NZXT H5 Flow - Max Luftflöde

Datorchassi NZXT H5 Flow
logo-nzxt

Fullt Blås Med H5 Flow Datorchassi

NZXT H5 Flow är ett populärt datorchassi som utformats med fokus på optimal prestanda och ett luftflöde i toppklass. H5:an har en rå men elegant minimalistisk design via en robust stålkonstruktion med en perforerad frontpanel i borstad aluminium.

1 x 3,5-tums HD & 2 x 2,5-tums SSD-varianter bör räcka för de flesta av oss och det finns också en extra 2,5-tums plats på baksidan av moderkortet. Mid-Towern kommer med praktiska funktioner som en integrerad fläktkontroll samt gott om portar som USB 3.2 Type-C och smidig kabelhantering.

Här finns såklart en transparent sida som ger en bra blick över våra interna komponenter. På fläktsidan hittar vi montering framtill via 2 x 140 mm fläktar eller upp till en 280 mm radiator samt i toppen med plats för 2 x 120 mm fläktar eller 240 mm radiator – baktill finns ytterligare plats för ett 120 mm element – effektiv kylning av våra tung gamingkomponenter kan enkelt säkras med andra ord. 2st F120Q fans sitter redan på plats vid köp.

Sammanfattningsvis är NZXT H5 Flow Mid Tower ett datorchassi som ger oss ett snyggt gamingchassi med utmärkt luftflöde och byggkvalité för en i klassen rimlig peng att bygga vår game-racer i.

Populära Alternativ

Fractal Design North

Datorchassi Fractal Design North

Fractal Design har levererat ett flertal av marknadens mest populära datorchassin och North chassit är inget undantag. Välbyggt och snyggt designat i svart och vitt färgval med kvalitet till ett bra pris som alltid.

North sticker ändå ut lite i jämförelse med Fractals övriga chassin, här  hittar vi en öppen nätventilerad front som skyddas av en panel i ek och valnöts varianter. Ett riktigt snyggt chassi där game-attributen taggats ner till en lite mer anpassad inredningsdesign.

Corsair 4000D Airflow

Populärt Datorchassi 2024

Corsair 4000D Airflow är ett av de mer populära chassin på marknaden och ges höga betyg av både användare och fackpress.

Välbyggt med tyst gång och smidig att bygga i. Corsair har här ordnat en del extra plats bakom moderkortet för enkel kabeldragning. Fronten i stål med  mönstrad mesh, Prisvärd kvalité från pålitliga Corsair.

Shark Maelstorm Flow RGB Chassi

Inte i lager just nu

Kolink Inspire K7 - Budget

Bra Dator-chassi

Kolink Inspire K7 / A-RGB är ett populärt val i den lägre prisklassen. Ett lågt pris till trots kommer chassit ändå med  en ARGB-stripe i fronten samt en bakre 120 mm ARGB + ARGB kontroll på chassit. Gott om plats för diskar och kort.

Prisvärt och populärt val från Kolink.

Mer Gaming