Bästa Dator Chassi 2023

Bra Dator Chassin ska inte bara vara snygga, de ska också vara smidiga att bygga i och ha gott om plats för framtida uppgraderingar.

Ett bra chassi kommer med precist placerade, effektiva och tystgående fläktar för optimalt luftflöde i  chassit. Mid-towers är populära att bygga i så vi går all in där.

Bästa Chassi För Dator 2023

Lian Li Lancool II Mesh - Bästa Datorchassi 2023

blank

Bästa Datorchassi 2023

2 varianter från mycket populära Lancool II Mesh serien från Lian Li blir våra förstaval när det kommer till mid-tower chassin. Smidiga att bygga i med löstagbara paneler, justerbart hd-cage och bra kabeldragning. Prisvärd kvalité med många nöjda köpare worldwide.

Den avgörande skillnaden mellan modellerna förutom – med eller utan RGB  –  är att performance kommer med 2 x 140mm fläktar in front och 1x 120mm baktill medans RGB varianten laddats med 3st 120mm in front.

Bägge varianterna ges bra betyg vad gäller luftflöde även om performance större 140mm skyfflar luften något bättre. I övrigt är burkarna är identiska. Att RGB-Chassit kommer med ett snäpp snällare prislapp och snygga ljuseffekter är självklart intressant. 

Be Quiet! Pure Base 500DX - Bra Alternativt Chassi

blank
blank

Datorchassi & Bra Betyg

Be Quiet! Pure Base 500DX är ett av de populärare valen av miditowers idag. Med adresserbar RGB bakom meshfronten samt i toppen.  Användare plussar för att chassit är tyst med bra luftflöde och snygg belysning som kan anpassas via knapp upfront eller mer precist via mjukvaran.

3 st Silent Wings 2 fläktar sitter på plats.

Cooler Master Masterbox TD500 - Populärt RGB Chassi

Dator chassi bäst i test 2023 RGB

Snygg RGB & Top Reviews

Cooler Master Masterbox TD500 Mesh är ett av de populäraste mid-tower valen som finns där ute. Prisvärt med 3 ARBG på plats och gott om utrymme att bygga ut med diskar, kylning och grafikkort av modell större upp till 410 mm.

Chassit får som sagt riktigt bra betyg av både användare och i externa tester där bra luftflöde och smart kabelhanteringssystem plussas extra för. Att 3 trevliga 120mm SickleFlow 650~1800RPM PWM ARGB fläktar är monterade vid leverans + RGB-kontroll är vi också nöjda med. Dammfilter sitter på plats både i front, topp och botten och en panel av härdat glas låter RGB ljuset skina snyggt.

Vi – liksom andra tycker vi får en bra valuta för pengen med TD500 – trevligt köp när nya gaming datorn ska skruvas ihop.

NZXT H5 Flow - Max Luftflöde

blank
logo-nzxt

Fullt Blås Med H5 Flow

NZXT H5 Flow är ett populärt datorchassi som utformats med fokus på optimal prestanda och ett luftflöde i toppklass. H5:an har en rå men elegant minimalistisk design via en robust stålkonstruktion med en perforerad frontpanel i borstad aluminium.

1 x 3,5-tums HD & 2 x 2,5-tums SSD-varianter bör räcka för de flesta av oss och det finns också en extra 2,5-tums plats på baksidan av moderkortet. Mid-Towern kommer med praktiska funktioner som en integrerad fläktkontroll samt gott om portar som USB 3.2 Type-C och smidig kabelhantering.

Här finns såklart en transparent sida som ger en bra blick över våra interna komponenter. På fläktsidan hittar vi montering framtill via 2 x 140 mm fläktar eller upp till en 280 mm radiator samt i toppen med plats för 2 x 120 mm fläktar eller 240 mm radiator – baktill finns ytterligare plats för ett 120 mm element – effektiv kylning av våra tung gamingkomponenter kan enkelt säkras med andra ord. 2st F120Q fans sitter redan på plats vid köp.

Sammanfattningsvis är NZXT H5 Flow Mid Tower ett datorchassi som ger oss ett snyggt gamingchassi med utmärkt luftflöde och byggkvalité för en i klassen rimlig peng att bygga vår game-racer i.

Corsair iCUE 5000X - Bästa Dator Chassi 2023 Premium

Bästa dator chassi 2023 Premium
blank

Kvalité

CORSAIR iCUE 5000X RGB är ett rymligt premium chassi med utmärkt byggkvalité och bra recensioner. Härdat glas på bägge sidor samt topp & front för maximal rgb.

Smart kabeldragning med Corsair RapidRoute kanal system. Chassit är väl förberett för enkel installation av vattenkylning. 3st 120mm SP RGB ELITE-snurror sitter monterade i fronten och gott om platser för ytterligare fläktar att lysa upp detta ståtliga och snygga chassi.

Tungt val om man vill lägga en extra slant på ett riktigt bra chassi för sin setup.

Lian Li Lancool 215 - Bästa Chassi Budget

Datorchassi bäst i test 2023 Budget
blank

Lancool 215 kommer med en snygg frontpanel i mesh där 2st 200mm A-RGB fläktar skyfflat luften  tillsammans med den bakre 120mm fläkten, för  ett gott luftflöde. Bra med möjligheter ges också till  expansion i form av både fläktar & diskar och eventuell vattenkylning.

Prisvärt & populärt chassi från välrenommerade Lian Li. Vårt tips som bästa datorchassi 2023 i budgetklassen.

Populära Alternativ

Shark Silent Void Kabinet

blank
blank

Shark Silent Void Kabinet är ett snyggt chassi som Shark använder till många av sina egna riggar. Ett för klassen högst rimligt pris där en extra medföljande  sidopanel i härdat glas följer med att skifta med om man så önskar – övriga delar i stål.

Chassit kommer även med 4st 120 mm silent fläktar som kan styras med ARGB kontroll via t.ex ASUS Aura SYNC eller andra software från moderkortets tillverkare – eller via knappen som finns på chassis. Klassigt miditower chassi för en smidigt ARGB lösning. Video.

Inte i lager just nu

Corsair Carbide Series

blank
blank

Corsair Carbide SPEC-DELTA RGB är ett snyggt designat chassi med sidopanel i härdat glas och en transparent/rökfärgad frontpanel. 3 stycken 120 mm kylfläktar med rgb kommer med + dammfilter i både tak, golv & front. De som köpt detta chassi är nöjda och plussar för att chassit är lätt att bygga i och snygg RGB.

Förutom 3 RGB fans hjälper en fjärde bakre fläkt till att sätt igång ett stabilt luftflöde i chassit, här finns även plats att lägga till ytterligare 2 x 140 mm i toppen. Plats för din lagring finns via 2 löstagbara fack anpassade för både 2,5” eller 3,5-tums diskar + 2 platser för 2,5″ diskar.

Corsair Carbide är ett av de mer populära valen vilket är lätt att förstå – en snygg burk med bra konstruktion, bra omdömen och ett attraktivt pris från en premiumtillverkare.

Corsair 4000D Airflow

Populärt Datorchassi 2023
blank

Corsair 4000D Airflow är ett av de mer populära chassin på marknaden och ges höga betyg av både användare och fackpress.

Välbyggt med tyst gång och smidig att bygga i. Corsair har här ordnat en del extra plats bakom moderkortet för enkel kabeldragning. Fronten i stål med  mönstrad mesh, Prisvärd kvalité från pålitliga Corsair.

Kolink Inspire K7 - Budget

Bra Dator-chassi
blank

Kolink Inspire K7 / A-RGB är ett populärt val i den lägre prisklassen. Ett lågt pris till trots kommer chassit ändå med  en ARGB-stripe i fronten samt en bakre 120 mm ARGB + ARGB kontroll på chassit. Gott om plats för diskar och kort.

Prisvärt och populärt val från Kolink.

Mer Gaming