Bästa Luftkylare 2024 - Golvfläkt & Portabel AC Bäst i Test

Vi tar en titt på vad som erbjuds på dagens aircondition marknad för att svalka våra hem i värmen. Luftkylare bäst i test 2024 och dagens bästa portabla AC samt bästa golvfläkt står alltså på menyn.

Luftkylare Bäst i Test 2024

När värmen rullar in och bokstavligen ”sätter bo” i våra rum finns hjälp att få tack och lov. En av de enklare och mer prisvärda lösningarna är att bli med luftkylare. Inga omfattande installationer behövs, fyll på vattentanken och addera is / isklampar och stickproppen i väggen så är man igång.

En enkel vatten/vind baserad luftkylare bättrar dessutom på din inomhusmiljö då flertalet kommer med en funktion för att även fukta luften.

Viktigt – För bästa kyleffekt med en luftkylare är det att föredra en placering nära ett öppet fönster.

Bästa Golvfläkt 2024

Golvfläkt  – Smartmi seriens golvfläktar är så pass prisvärda och tekniskt dominerade med utmärkt tyst gång – att vi enbart rekommenderar just dessa för att smidigt och nästan ljudlöst ge friska fläktar som svalka.

Portabel AC Bäst i Test 2024

Portabla AC – Behöver du mer effekt och bättre svalka är en Portabel AC att rekommendera. Relativt enkel installation med en betydligt mer seriös kyleffekt som enkelt tar ner graderna i det alltför varma rummet.

LUFTKYLARE BÄST I TEST
Bästa Luftkylare 2024 - Olimpia Splendid Peler 20
Olimpia Splendid
PORTABEL AC BÄST I TEST
Portabel AC Bäst i Test 2024 Electrolux Chilli Flex
Electrolux ChillFlex
GOLVFLÄKT BÄST I TEST
Bästa Golvfläkt i test 2024 - Xiaomi Smartmi SmartFan 3
XIAOMI SmartFan 3
PORTABEL AC BUDGET 2024
Lyfco 7000 BTU

Bästa Luftkylare 2024
Olimpia Splendid Peler 20

Som Luftkylare Bäst i Test 2024 tipsar vi om Olimpia Splendid Peler 20 – en av marknadens populäraste och bästa portabla luftkylare och det finns många anledningar till det. Peler 20 är här utrustad med en rejäl 20 L vattentank samt ett kraftfullt fläktsystem som tillsammans med  ett högt luftflöde på upp till 600 m³ i timmen ser till att hålla dig bekväm under de varmaste sommardagarna.

Funktioner

Men vad som verkligen sätter Peler 20 i en klass för sig är en imponerande hög kylkapacitet på upp till 55 kvm vilket gör den idealisk för att kyla även större rum. Luftkylarens mångsidighet som både luftkylare, luftfuktare och luftrenare med ett inbyggt filter som fångar upp damm och oönskade partiklar i luften ger också ett rejält mervärde då modellen kan göra bra nytta i hemmet året runt.

För att styra dess funktioner hittas här både en praktisk fjärrkontroll där man enkelt justerar temperatur och luftflöde, och med luftfuktarens inbyggda timerfunktion ställs scheman in för när den aktiveras.

Sammanfattningsvis är Olimpia Splendid Peler 20 ett toppval när det gäller luftkylare. Den är kraftfull, mångsidig och enkel att använda. Om du vill hålla dig sval och bekväm under sommaren varmaste period är det här definitivt en luftkylare du vill ha som kompanjon.

Bästa Portabel AC 2024
Electrolux Chilliflex

Portabel AC Bäst i Test 2024 Electrolux Chilli Flex

Portabel AC bäst i test 2024 blir inte oväntat Electrolux ChillFlex Pro – en mycket populär serie portabla AC med modeller för varierande behov av att täcka ytor för effektiv kylning i hem och kontor.

Funktioner & Specifikationer

Kvalité och prestanda i toppklass är vad som kännetecknar denna serie, modernt designade med höga användarbetyg. 4 inställningar för variation av fläktens hasighet finns i form av – Hög / Lågt / Medel samt ett Auto mode som kombineras med valbart läge av – Kyla / Avfuktning samt enbart Fläktfunktion.

Anpassningar av kyleffekt sker här via medföljande LCD-fjärrkontroll eller AC:ns LED-display. Chilli Flex serien skeppas med plusfunktioner som avfuktning, sleep-läge med minimal ljudnivå samt en 24 h timer. Modellerna är smidigt flyttbara med handtag och 4 hjul för enkel hantering.

Portabla AC Varianter

Vi länkar till seriens 2 mest populära val av portabla aircondition – ChillFlex Pro EXP35U538CW med 12800 BTU kylkapacitet för ytor upp till 50 m² samt varianten EXP26U338CW för upp till 40 m². Vi påminner om att åtgången ofta är större än tillgången när hettan väl slår till så – passa på!

Bästa Golvfläkt 2024
Smartmi SmartFan 3

Bästa Golvfläkt i test 2024 - Xiaomi Smartmi SmartFan 3

Golvfläkt Bäst i Test 2024 – XIAOMI Smartmi Smartfan är en serie golvfläktar som mer eller mindre fullständigt tagit över marknaden när det gäller golvfläktar för hemmabruk. Tyst, tystare – Smartmi.

Smartmi´s golvfläktar spelar alltså med denna serie ut ett avgörande kort då man bättre än andra lyckats eliminera det som är alla typer av fläktars stora nackdel – ljudnivån. Modellerna i serien har en markant tystare gång vid jämförbar effekt och dessutom kommer golvfläktarna med ett prispåslag gentemot standard fläktar som är försumbar i sammanhanget. Det finns kort o gott inga rimliga skäl att titta åt annat håll om en ny golvfläkt är tänkt att styra upp luftkonditioneringen där hemma säger vi.

Funktioner

Inställningar och funktioner på flertalet golvfläktar brukar kunna räkna till on/off och 3 hastigheter. Men denna golvfläkt har ett lite bredare spektra med t ex styrning av funktionerna via app och 20 timmars  batteridrift för 3S varianten. Vidare hittar vi:

Röststyrning – Antal hastigheter: 100 – 120° Oscillation – Timer-funktion – HD-LED status display –  Använd som bords- eller golvfläkt – fjärrkontroll med Bluetooth.

Slutledning Bästa Golvfläkt 2024

Som sagt – Smartmi SmartFan 3 är kungen av golvfläktar och bäst i test kort o gott. Ska en golvfläkt inhandlas finns ingen anledning till att inte välja just en i serien av de bästa golvfläktarna 2024 – Smartmi Smartfan.

Bästa Portabel AC 2024 Budget
Lyfco 7000 BTU

Portabel AC bäst i test 2024 Budget – eeese Alba AC med en kyleffekt på 7000 BTU / 2.5 Kw är ett prisvärt alternativ och då speciellt för ytors om behöver kylas på upp till 25-30 kvm.

Förutom ac-kylning finns här även funktioner för ett vanligt fläktläge. Styrning sker både via kontrollpanelen eller via en medföljande fjärrkontroll. Denna mindre och behändiga enhet med 2 val av fläkthastigheter är en av de mer populära tack vare ett bra pris, adekvat prestanda och ett smidigt format.

Modellen har även fått utmärkta betyg för både prisvärde och sin tysta gång när Aftonbladet testade Portabla AC och kommer med timer och ett löstagbart filter. Här medföljer även en anslutning för fönsterplacering samt en svensk bruksanvisning.

Luftkylare iiglo 4-i-1
Smart & Prisvärd

Luftkylare bäst i test 2024 kombi – iiglo är en snyggt designad mulifunktionell luftkylare, luftfrenare och luftfuktare med möjlighet att även värma ditt rum för smart året runt bruk. Här finns 3 valbara steg av fläkthastighet och för att öka effektiviteten vid kylning ytterligare kan man applicera medföljande ispaket för bästa kylning av rummet.

Luftkylarens Funktioner

Vi tittar här alltså på en 4-i-1 produkt vilket är lite ovanligt att se märkligt nog – 1 produkt med alla de vanliga funktionerna för att hantera vårt inomhusklimat – Tumme upp på det!

Kylfunktion: 3 hastigheter med 3 olika vindlägen – fläkten är även oscillerande med 80° svängning. Timer med en automatisk avstängning i intervallen 1 h, 2 h, 4 h eller 8 h.

Luftrening: Iiglo kommer med ett bikakafilter som eliminerar allergener och dammpartiklar för att därefter släppa ut ren luft i rummet. Filtret är avtagbart och kan enkelt rengöras vid behov.

Luftfuktare: Fuktar luften via sin vattentank på 2 liter i kombination med kylfunktionen om man så önskar.

Värmefunktion: ECO-uppvärmning i två valbara nivåer 22 – 28 °C.

Modellen har en tydlig lättanvänd digital touch kontrollpanel, samt levereras med en fjärrkontroll där alla inställningar kan styras från distans. Denna mångsidiga produkt från iiglo är relativt tyst med en ljudnivå på maximalt max 55 dB.

Sammantaget tycker vi att 4-i-1:an från iiglo är en intressant luftkylare inte bara i värmen utan för året runt bruk som luftkonditionering.

Luftkylare Eeese Lea
Smart Multi Kylare

Eeese Lea är en 2-i-1 produkt där luftkylaren jobbar ihop med en funktion för att fukta luften. Modellen är god nog för att med fläkt & vattentank på 12 L svalka rum upp till 30 m2 med ett luftflöde på 1000 m3/h.

Funktioner

8 fläkthastigheter finns här för en mer precist anpassad svalka och luftkylaren ska enligt specifikationerna kunna sänka rummets temperatur ca 3-4 grader. En bra timerfunktion på 12h kan ytterligare läggas till kylaren funktioner.

Då modellen även opererar som en kompetent luftfuktare kan Eeese Lea även nyttjas på ett bra sätt under vinterhalvåret för att bättra på inomhusklimatet med en hälsosammare fuktighet. Likt alla produkter i kategorin låter produkterna en del och speciellt naturligtvis under maxfart, här stannar dock ljudnivå på 55 dB vid full gas.

Luftströmmar är här oscillerande via svängande lameller och för enkelt handhavande finns en tydlig kontrollpanel med pekskärmsfunktion samt en medföljande fjärrkontroll.

Övrigt

Luftfiltret av avtagbart och går bra att tvätta i maskinen. För bästa kyleffekt när sommarvärmen är som mest påtaglig passar modellens storlek bra för att addera iskuber / isklampar i kylarens vattentank.

Sammantaget blir populära luftkylaren från Eeese vårt toppval för smidig hjälp under sommarhettan. Bra kapacitet med bra möjligheter till anpassning via flertalet inställningar till ett rimligt pris.

Luftkylare Black & Decker
Kvalité 2024

Black & Decker är en populär luftkylare  i klassisk design med bra kapacitet i kategorins mellanklass. Vattentanken rymmer 5 liter och fläkthastigheterna räknas till 3.

Funktioner

Luftkylarens inställningar kommer med 4 olika hastigheter att laborera med. Kombinera detta sedan med ytterligare 3 lägen: Normal, bris och natt så finns det en hel del varianter till buds. Allt styrs via kontrollpanelen eller med den medföljande fjärrkontrollen.

Som produkt i den bättre mellanklassen kommer modellen med funktioner som både luftfuktare samt luftrenare och ett nattläge,  Medföljer gör fjärrkontroll och 4 ispack.

Övrigt att tilläga är till exempel en timerfunktion på  7,5 timmar, avtagbar tank och ett inbyggt bärhandtag samt 4 360º hjul för enkel förflyttning.

Med bra funktioner till en rimlig prislapp från en ledande kvalité tillverkare kan Black & Decker Air Cooler vara ett bra val när värmen inte vill släppa taget inomhus. Ett säkert val av luftkylare från en premiumtillverkare. 

Luftkylare Rubicson
Prisvärd Mini Variant

Denna minivariant med bra omdömen av dess användare kommer med hela 100 fläkthastigheter som styrs via lyftkylarens LCD kontrollpanel.

Vattentanken mäter 1 liter och räcker för svalka i ca 10 timmar, gott o väl för en arbetsdag vid skärmen eller soffhäng och kompis vid nattduksbordet. Luftströmmen är ställbar via gallret och en timerfunktion mellan 1 till 12 h hittas också här.

Luftkylarens ljudnivå stannar på max 50 dB och med det smarta nattläget som stegvis sänker fläktens hasighet passar modellen även för att svalka när det är dags att sova.

Luftkylaren drivs med t.ex en powerbank, via datorn eller kopplas till en USB-laddare (tillbehör) vidare till eluttaget. 

Luftkylare Evapolar EvaLight
Smigit Portabel

Evapolar EvaLight är en mindre och mångfacetterad ultraportabel luftkkylare med plusfunktionen att även fukta och rena luften i ditt hem. Snygg design och trevlig lamp funktion kan adderas på pluskontot.

Denna populära lilla luftkylare är effektiv för ca 2 – 4 Kvm yta så detta är alltså främst en produkt man tar med sej enkelt varefter man flyttar sig i hemmet för effektiv personlig svalka i sommarvärmen.

EvaLight kommer även med bra funktioner för att rena din hemma-miljö från dammpartiklar och kan också bättra på hemmets luftkvalité med sin förmåga att agera luftfuktare – en plusfunktion man även har nytta av under de torrare vintermånaderna.

Design & Kyl-Kraft

Till skillnad från de större modellerna kan EvaLight även räknas in som designprodukt i myskategorin. En inbyggd LED-belysning sprider ett trivsamt blått sken om man så önskar. Önskas det inte knappar man självfallet enkelt bort funktionen.

Då modellen är så pass portabel har man praktiskt nog lagt till möjligheten att driv luftkylaren via en usb-powerbank eller annan usb-kontakt. Praktisk IRL funktion som produktens nöjda användare uppskattar lite extra.

Sammantaget en trevlig och tillräckligt kraftfull luftkylare att kampera med vid arbete med datorn eller som svalkare vid middag eller sängbord.

Portabel AC Woods Cortina Silent 12K WiFi
Toppsäljare

Populär Portabel AC från Woods

Woods Cortina Silent G 12K är den Portabla AC som på allvar utmanar Elextrolux om dominansen på den svenska marknaden. Silent G 12 och dess kusin med WiFi koppling landar här en 3500W kyleffekt på 12000 BTU via ett luftflöde på fina 430 m³/h och är dessutom trefaldig vinnare av Aftonbladets stora test av portabla airconditions – så även i den senaste 2022 genomgången (betaltest).

Starka siffror men det som oftast framhålls är den i sammanhanget tystgående driften med en ljudnivå i spannet 53-64 dB. En fjärrkontroll för smidig styrning följer med där kontrollen kan förvaras i en praktisk hållare på AC:ns sidopanelen. Modellen kan självklart även styras via den digitala touch-panelen.

Med mycket höga användarbetyg för bägge modellerna och som toppsäljare på prisjakt finns all anledning att ge produkten en rekommendation som första utmanare till toppvalen från Electrolux.

Portabel AC Electrolux Comfort 600 WIFI
Premium

Electrolux EXP40U339CW

Med Electrolux portabla AC Comfort 600 WiFi tas steget fullt ut för att hantera inomhusklimatet med kompletta steg via snabbval för Kyla, Torka, Fläkt samt ett Autoläge. Topp prestanda med 14000 BTU, dedikerad app samt en arbetsradie på storfina 57 m².

Comfort 600 (EXP40U339CW) ges bra omdömen där den effektiva kyl-effekten naturligtvis plussas extra för, men även den enkla installationen av fönsterkittet och en smidig styrning via appen ges plusvärde för här.

Cleverio Portabel AC 2024

Portabel AC med bra prisvärde – Cleverio med 2600 W och 9K BTU kan vara ett bra prisvärt val för att enkelt få ner tempen innomhus när värmen kommer på allvar.

Funktioner

AC:n från Cleverio kommer här med App & WiFi som ges bra omdömen av produktens användare, en bra intro för appens förmågor hittas på Cleverio wifi smart-life. För de som inte är app-fantaster finns både en medföljande fjärrkontroll och standard kontrollpanel att styra inställningarna efter önskemål. En timerfunktion för att schemalägga on/of-tider finns också här att ställa in.

Specifikationer

9K BTU & 2600 W är kapaciteten att tillgå som räcker gott till att kyla ytor – med målet 15-31 °C – upp till fina 35 m2 via modellens 2 val av hastighet. Här finns även standardfunktioner som avfuktning & fläkt. 65 dBA är ljudnivån vilket är i snittet för kategorin.

Tillbehör – Fjärrkontroll och slang för att leda den varma luften kommer med paketet, vill man ha ett anpassat fönsterkit finns det som extra tillbehör för en mer optimal verkan.

Prisvärda Cleverio ges bra omdömen av sina ägare och är ett av få bra val i prisklassen.

Canvac Portabel AC

Portabel AC med bra betyg & prisläge – Canvac med 2600 W och 8000 BTU ät ett ett bra och prisvärt alternativ i den mindre klassen.

Funktioner & Specifikationer

Canvac portabla AC är en smidig modell med handtag på sidorna och hjul i botten. Ljudnivån stannar här några db ner och mäts till 62db och modellen är lämplig för ytor upp till 25 m². 8000 BTU & 2600 W är specifikationerna för kyleffekten med målet att sänka rumstempen i intervallet 16-31 °C.

Inställningarna hanteras enkelt via den medföljande fjärrkontrollen eller via kontrollpanel på enheten. En timerfunktion för att kontrollera av/på-tider hittas och modellen kommer med en dedikerat Sleep-funktion.

Här följer ett anpassat fönsterkit med köpet för bästa möjliga kyleffekt – plus på det!

Canvac portabla AC ges bra betyg i Aftonbladet Plus genomgång av portabla Ac – testet som kostar en liten slant om man inte är prenumerant kan tittat på här.

Portabel AC Nedis16000 BTU

Nedis populära Portabla AC till fina sommarpriser i 3 distinkta kraftpaket.

Kyl Ditt Hem Sommaren 2024

En stående golvfläkt av bra kvalitet är en tillgång som kan förbättra vår inomhusmiljö och ge oss mer komfort genom att sänka temperaturen och ge en svalkande effekt särskilt under sommarmånaderna när temperaturen kan stiga och det kan bli svårt att sova eller arbeta bekvämt.

Konstruktionen är enkel och därav jämförelsevis hållbar då endast luft från omgivningen används för att blåsas ut via sin motor till fläkbladen. En  golvfläkt förbättrar även luftcirkulationen i rummet och hjälper till att minska fuktighet och dålig lukt.

En annan fördel med en stående golvfläkt är att den är lätt att använda och justera. De flesta moderna fläktar har en medföljande fjärrkontroll som gör det enkelt att justera hastighet och fläktriktning utan att behöva resa sig upp. Du kan också välja mellan olika hastigheter och fläktriktningar för att anpassa efter sina önskemål.

När du väljer en stående golvfläkt kan det vara värt att lägga en extra peng på en modell av lite högre kvalitet för att garantera effektivitet och hållbarhet. En sådan golvfläkt har ofta en betydligt tystare gång, en stabilare konstruktion och är oftast mer energieffektiv.

En vattenbaserad luftkylare är en innovativ och effektiv lösning för att hålla temperaturen nere i ditt hem eller kontor på ett kostnadseffektivt sätt. Denna typ av luftkylare fungerar genom att dra in varm luft från omgivningen och sända den genom en fuktig kylvätska / isklampar innan den blåses ut igen som sval, fuktig luft.

De i jämförelse största fördelarna med en vattenbaserad luftkylare är att den är mycket mer kyleffektiv än en golvfläkt samt mer energieffektiv än en traditionell luftkonditionering. Detta beror på att den inte använder någon kompressor eller kylmedel, vilket minskar både energiförbrukningen och koldioxidutsläppen. Luftkylaren är alltså både en miljövänlig och hälsosam lösning eftersom den inte släpper ut några skadliga kemikalier eller gaser.

En annan fördel med en vattenbaserad luftkylare är dess låga underhållskostnader då det enda du behöver göra är att fylla på vatten och rengöra filtret emellanåt. Detta är en enkel och prisvärd lösning för att hålla luften i ditt hem frisk och sval under varma sommardagar

Portabla AC-enheter är den ultimata lösningen för alla som vill ha en bekväm kylning för snabb och effektiv svalka i sitt hem. Denna typ av AC-enhet fungerar genom att dra in varm luft från rummet och kyla den genom ett mycket effektivt kylsystem – blåsa ut svalka-  och leverera för oss mänskliga varelser behagliga inomhus-temperaturer.

En av fördelarna med en portabel AC-enhet gentemot en fast installation är dess enkelhet och flexibilitet. Det är enkelt att flytta enheten från ett rum till ett annat för att njuta av en sval och bekväm atmosfär var du än befinner dig hemmet eller på kontoret. En annan stor fördel med just portabla AC är deras energieffektivitet då konstruktionen är utformad för att dra minimalt med energi. Även här är produktkategorin som sådan enkel att både underhålla samt rengöra vilket gör dem till ett bra val för alla som vill ha en pålitlig och över tid hållbar lösning.

Med en portabel ac finns också oftast fördelen med dess kapacitet att filtrera bort både luftburet damm och föroreningar. Modellerna är utrustade med effektiva luftfilter som fångar upp dammpartiklar. lukter samt andra föroreningar vilket förbättrar luftkvalitet och allmän trivsel i rummet.