Luftrenare Bäst i Test 2023

 Bästa Luftrenare Test 2023 – Vi tar en titt på dagens bästa luftrenare i skiftande prisklasser på marknaden för luftrenare. Bästa produkt för luftrening i hemmiljö sett till prisvärde samt de bästa valen av i både premium samt den prisvänligare budgetklassen.

BÄST I TEST
Bästa luftrenare 2023
Electrolux Pure A9
Electrolux Pure A9
POPULÄRAST
Luftrenare Coway AP-1008CH
Coway AP-1008CH
Coway AP-1008CH
BÄST PRISVÄRDE
Luftrenare bäst i test 2023 Prisvärde
Xiaomi Smartmi P1
Xiaomi Smartmi P1
BÄSTA BUDGET
Luftrenare bäst i test 2023 budget Cleverio Smarthome AF F100
Cleverio AF-F100
Cleverio AF-F100

Luftrenare Bäst i Test 2023 - Electrolux Pure A9

Bästa luftrenare 2023 – Electrolux Pure A9 är en serie utmärkta luftrenare med höga användarbetyg från kvalité-säkra Electrolux. Med 92 respektive 129 m² wifi kapabel täckning ges prestanda i den bättre 5-stegs klassen.

Kvalité

Electrolux Pure A9 – Pure A9 är en favorit hemma hos många som mår bättre av frisk & ren luft. Modellen rekommenderas sålunda av både Astma och Allergiförbundet och Asthma Allergy Nordic.

Luftrenaren kommer med en flerskikts-filtrering som absorberar både damm, allergener, pollen och faktiskt även odörer. Luften som Pure A9 efter rening sänder tillbaks i rummet är då helt renad från skadliga partiklar som kan besvära allergi-känsliga personer och astmatiker.

 Tekniker & Specifikationer

A9:an arbetar med kontinuerligt kontroll av rummets  luftkvalitetsnivå. Via det innovativa PureSense-systemet där luften effektivt renas i samarbete med den smarta Air Surround funktionen i 9 valbara hastigheter – som här extraherar luft-spiraler för att bättre täcka ytor än andra tekniker.

Även prismässigt står sej A9 bra i klassen för de bästa produkterna i segmentet. Luftrenaren är i hög grad tillverkad i metall- och trämaterial med minimal miljöpåverkan i åtanke.

Electrolux A9 Serie blir vårt val att rekommendera som bästa luftrenare för de som vill ha bästa möjliga inomhus klimat vad luftkvalité anbelangar. Funktioner, täckning och design finns där på ett sätt som andra modeller har svårt att matcha.

Med många goda omdömen samt rekommendationer av de som gissningsvis kan området bäst – Astma och Allergi-förbundet känns placeringen på topp mer än rimlig och A9:an blir alltså val som luftrenare bäst i test 2023.

Coway AP-1008CH - Populär Luftrenare

Mycket populära Coway AP-1008CH kommer med en 3-stegs filter teknik bestående av ett för-filter, A3 medium-filter och ett Green HEPA-filter. Luftrenaren filtrerar partiklar ner till 0.26 mikrometer och eliminerar även oönskade dofter från typ röklukt och matos.

Inställningar

Autoläget är troligen det vi använder oss av för det mesta. Här analyseras luftens kvalité kontinuerligt och de åtgärder som behövs startas med automatik.

Sleep Mode – Sov ostört när din luftrenare automatiskt växlar till lågmält viloläge när rummet blir mörkt.

Silent Mode är läget man använder sej av när man önskar rena luften utan att bli störd och luftrenaren ställs alltså här in på dess lägsta läge.

Eco Mode är en smart funktion där  luftrenaren stannar fläkten då inga partiklar hittats under de senaste 30 minuterna. Bra för både miljö och ekonomi. Sensorerna är likväl aktiva och aktiverar luftreningen igen automatiskt om så skulle behövas.

Filter

För-filter som hanterar de större partiklarna likt damm, hår från husdjur osv behöver inte bytas alls, däremot ska filtret rengöras efter hand för optimal effekt.
Medium-filtret tar hand om både partiklar som pollen och bakterier men även damm av mindre sort samt är filtret som eliminerar ovälkomna dofter av alla de slag.

HEPA-filtret jobbar effektivt mot de minsta partiklarna som virus, mögelsporer och bakterier.

Medföljande filter beräknas räcka för upp till 30 månaders användning och vi tittar i videon nedan på hur dessa arbetar för att förbättra vår inomhusmiljö. När det är dags för filterbyte finns här en indikator som påminner oss om detta.

Coway AP-1008CH är en av marknadens populäraste luftrenare 2023 och kommer med rekommendation som ett bra val av Astma och Allergiförbundet. Luftrenaren från Coway ges även fina betyg från dess många användare och blir vårt första tips att kika på efter vår  vinnande produkt.

Bästa luftrenare i test 2023 Prisvärde - Xiaomi Smartmi Air Purifier P1

Xiaomi Air Purifier från serien Smartmi är en populär mindre luftrenare som passar bra att rena ytor upp till ca 30 m². En dammsensor eliminerar med hjälp av ett True HEPA filter 99,9% av allergener och partiklar som går ner till PM 2.5, det vill säga ända ner till osynliga rökdofter/lukter.

Inställningar

Via hela 9 valbara nivåer arbetar luftrenaren med en ljudnivå på 19dB på lägsta inställningen. Här hittas en luftkvalitetsindikator som håller du koll på aktuell luftkvalité och inställningar kan skötas via en smidig LED HD-display eller via Smarti appen. Ett mindre rum på 10 kvm renas här helt på ca 6.5 minuter.

För smidig kommunikation är produkten kompatibel med röststyrning – här finns stöd för både Google Assistant, Apple Homekit, Alexa samt SmartMi:s egna Mi Home app.

Xiaomi´s Smartmi Air serie är alla bra exempel på effektiva och prisvärda luftrenare 2023. Modellerna är populära och ligger i toppen på listorna för mest sålda produkter i segmentet med goda omdömen av sina användare. Prisvärt.

Jya by Smartmi Fjord Air - Populär Premiumklass

Jya-by-Smartmi-Fjord-Air-Pu

Jya by Smartmi Fjord Air Purifier är ännu en populär luftrenare speciellt utformad för att förbättra inomhusluftkvaliteten genom att ta bort skadliga partiklar och kemikalier från luften. Designen är närmast industri-modern och luftrenaren är tillverkad av högkvalitativt material som ger ett stilrent utseende.

En av de mer imponerande egenskaperna hos Smartmi Fjord är dess höga effektivitet när det gäller att ta bort luftburna partiklar och modellen har ett luftflöde på upp till fina 450 m³/h vilket gör den lämplig även för större ytor. Denna Smartmi har högeffektiva filter som tar bort partiklar som är så små som 0,1 mikrometer, vilket inkluderar pollen, damm, mögelsporer och virus.

Luftrenaren är här också utrustad med ett aktivt kolfilter som även fångar upp skadliga kemikalier och absorberar lukter från luften samt till exempel en UV steriliserings-teknik samt ett tyst sovläge.

Funktioner

Smartmi Fjord har en mängd olika funktioner som är utformade för att göra användningen så enkel och bekväm som möjligt. Modellen har en beröringsstyrd LED-panel som visar luftkvaliteten i realtid och som dessutom kan användas för att ställa in olika hastigheter på fläkten och timers. Här finns naturligtvis även en app som kan användas för att fjärrstyra luftrenaren från din smartphone.

I sammanfattning är Jya by Smartmi Fjord Air Purifier en högpresterande och snygg luftrenare som är lämplig för större rum och som kan hjälpa till att förbättra inomhusluftens kvalité högst påtagligt.

Produkten finns tillgänglig i färgerna vit och grå för att passa in i de flesta typer av inredningar.

Philips AC1214 - Kompakt & Kraftfull Luftrenare

Philips AC1214/10 är en av de bättre och mest populära valen av de mindre modellerna på marknaden. Trots ett litet format renas rum effektivt upp till hela 63 m². Här filtreras fina 280 m³ luft per timme.

3-stegs filtrering via förfilter, kolfilter samt HEPA-filter samt 4 hastigheter mellan extra tyst till turbo hittas också samt app-stöd för styrning av funktioner finns i form av Philips egna Air Matters – Kvalité.

Luftrenare bäst i test Budget - Cleverio AF-F100

Cleverio AF-F100 är en smart kombinerad luftrenare med HEPA 13-filter och en bladlös fläkt-funktion i 9 hastigheter till ett bra pris i budgetklassen. Bra omdömen ges också av dess användare.

Funktioner & Omdöme

Trots en lägre prislapp hittar vi alltså här ett utbytbart Hepa 13 filter som likt andra modeller har kapaciteten att eliminera hela 99,97% av oönskade luftpartiklar i form av allergener, bakterier och virus med mera.

AF-F100 kan liksom övriga hanteras via app-funktion – och Smart Life finns självklart för både iOS och Android.
Här kan du använda timerfunktionen och koppla upp mot Google Home för röststyrning t ex. Föredrar man fjärrkontroll eller knapparna på modellens touch-panel fungerar även det fint.

Sammanfattningsvis blir denna uppskattade kombinerade luftrenare & bladlösa fläkten från Cleverio vår tips att för en mindre peng kunna både rena och svalka hemmet.

Philips AC0820 - Budget Alternativ

Populär och prisvärd luftrenare från Phillips

Populära Philips AC0820 är en mindre men effektiv luftrenare som täcker upp till  49 m². Smidig och lättplacerad med sin höjd på endast 37 cm avlägsnas likväl  99,5% av luftburna allergener till ett för klassen attraktivt pris. 

Automatiskt Luftrening

Philips smidiga AC0820 en smart produkt som via en partikelsensor renar luften via sitt automatiska luftreningsläge. Förändras rummets luftkvalité anpassar alltså luftrenaren sitt arbetsmönster automatiskt för optimal rening av luften.

En färgindikator i 4-steg finns här till hjälp att kontrollera aktuell luftkvalité i realtid.

Finns behov av att använda luftrenaren under nattetid och kanske explicit i sovrummet så kommer denna variant med ett anpassat viloläge där ljus dämpas och luftrening sker under mycket tystgående 35db, användare bekräftar också här den tysta gången.

Prisvärt och populärt alternativ från en kvalité – tillverkare med höga betyg av dess användare.

Fördelar - Luftrenare Bäst i Test 2023

Luftrenare kan förbättra hemmets luftkvalitet avsevärt genom att ta bort dammpartiklar, pollen samt till exempel rök och eller andra oönskade lukter.

Dagens mer avancerade luftrenare av bättre kvalité har även förmågan att hjälpa till att minska både allergener, bakterier och virus som rör sej i luften för att förebygga allergiska reaktioner och smittspridning.

Att lägga en slant extra på en kompetent modell är med andra ord en bra investering och då alldeles speciellt i miljöer där många människor vistas som t.ex. kontorsmiljöer.

En luftrenare av den bättre klassen med effektiv filtrering rekommenderas även särskilt om man bor i en tätort med mycket angränsande trafik där skadliga ämnen och kemikalier med riskerar ta sej in i hemmet / arbetsplatsen.

Fler Tester