Powerbank Bäst i Test 2023

Bästa Powerbank 2023

En bra powerbank kan vara guld värd att ha tillgång till på resan till arbete / skola osv. Att lägga vantarna på en bra powerbank behöver inte heller kosta särskilt mycket. I vårt powerbank bäst i test tittar vi på både enkla men bra modeller från hundralappen till high-end banker som laddar både laptops & kylskåp.

Anker PowerCore III Elite - Ladda Dator & Telefon

Powerbank Bäst i Test 2023

Powerbank Bäst i Test 2023 – Anker PowerCore Elite Powerbank är en utmärkt prisvärd powerbank. Här i en konfiguration på 25 600 mAh. Bra med kraft med andra ord och modellen kommer med  ett pris som för egenskaper & kvalité måste sägas vara  utmärkt.

Ladda Tele, platta & laptopen

Anker PowerCore är en  powerbank som funkar bra att snabbt ladda alla dina enheter inklusive laptops via sin USB-C PD teknik. Här finns även funktioner med snabbladdning via sin Power Delivery-ingång på hela 100 W samt Qualcomm Quick Charge för dina enheter.

För full koll på banken hittas en praktisk LED-display som visar aktuell återstående batterikapacitet. Som säkerhet för dina anslutna enheter finns ett bra MultiProtect-system med både temperatur & högspänningsskydd. Som riktmärke räcker kapaciteten att ladda din mobil ca 6 ggr. Hela 4 enheter kan laddas samtidigt på denna modell.

Sammantaget

Med tanke på funktion, pris och nöjda användare kan det inte bli annat än en tumme upp om specifikationerna passar in på vad man är ute efter. Ser man till prisvärde tipsar vi gärna  om Anker PowerCore Elite 25.600 mAh. Vårt toppval som bästa powerbank 2023.

GP Batteries T20B - Premium

Bästa powerbank 2023

Ett toppval med bra kraft till ett för egenskaperna fint pris är GP Batteries T20B. Här i en konfiguration på 20 000 mAh från en av segmentets topp-tillverkare.

Ladda Laptopen

GP Batteries T20B är en typ av powerbank som funkar bra att ladda både telefon & laptop. T20B har alltså funktionen power delivery för att ladda produkter av USB Type C.  Snabbladdningen stödjer här elektronik upp till senaste Quick Charge standarden 4+.

Som premiumtillverkare av powerbanks finns en hel del säkerhetsfunktioner inbyggda för att skydda din elektronik. Modellen är stötsäker och kommer med Kortslutningsskydd, Överströmsskydd, Övertemperatursskydd samt Låg- och överspänningsskydd.

Övrigt

Portar att använda sej av är här Utgående: -USB-A – DC 3A/5V, 9V / DC 2.25A 12V (27W Max) – USB-C – DC 3A/5V, 9V, 12V, 15V / 3.25A 20V (65W Max). Ingångar: USB-C – DC 3A – 5V, 9V, 12V, 5V / DC 3 25A 20V (65W Max).

Sammantaget
Med rimlig prisbild, bra kraft och power delivery funktion från en kvalité tillverkare är denna powerbank vårt första alternativ som bästa powerbank 2023 i premiumklassen.

EcoFlow River 2 Pro- Seriös Laddning

EcoFlow RIVER 2 Pro Powerstation
EcoFlow Delta Pro

EcoFlow´s River / Delta serier är kanske lite väl ambitiöst för att ha till att bara ladda mobilen. Men ska man ut på resa eller vill ha en riktig bra backup för prylarna hemma finns dessa 3.5 – 7.8 – 11.6 respektive mäktiga 45 kg bär/rullbara varianterna till rimliga priser.

Koppla upp laptop, telefon & kylskåpet och du är ”hemma”. Många samtidiga enheter kan laddas via både stickproppar & usb anslutningar. Tack vare en teknik kallad X-stream laddas dessa powerstation upp till 80% på imponerande 50 minuter. Som high-end tech produkter kan modellerna även laddas upp via kompatibla solpaneler.

Powerstationer från EcoFlow kommer såklart bäst till sin rätt på resa eller på landet där tillgången till el är knaper. Men dessa kraftigare modeller fungerar ju även stabilt att koppla upp sej på när strömavbrottet släcker ner allt där hemma. EcoFlow levererar stadiga kraftstationer för oss som tar det här med strömtillgång på lite mer allvar.

GP Voyage 2 - Powerbank Bäst i Test 2023 Budget

GP-Powerbank-Voyage-2x2

Mest prisvärda powerbank 2022 i vårt bäst i test för att enkelt ladda mobilen är GP:s Voyage 2.0 – att det är ett av de populäraste valen är det ingen tvekan om. Modellen ger din lur ca 4 fulla charge att leka med, inte illa för en så pass smidig bank tycker vi. Ledigt bäst i test av powerbank 2023 i budgetklassen.

Voyage 2.0 har en kapacitet på 10000 mAh och kommer med ingångarna micro-Usb 2A & USB-C 3A och utgångar med 2st USB A samt 1st USB C, vilket om vi räknar rätt ger möjligheten att ladda tre enheter samtidigt. 3A som output ger här bra drag & snabba ladd-tider.

Powerbanken är konstruerad med inbyggt stötskydd och gummibeklädda kanter för bra grepp samt har en rad funktioner för att ge säker ström till dina enheter. Här finns t.ex skydd mot kortslutning, överspänningsskydd och skydd mot höga temperaturer – om problem som dessa eventuellt skulle uppstå tackar Voyage för kaffet och stänger ner sej för att skydda dina prylar.

En standart LED-indikatorn för att visa återstående kraft finns såklart men även finesser som t.ex en så kallad genomströmsladdning – en liten kombo-funktion där de anslutna enheterna laddas under tiden powerbanken laddas..

GP Powerbank Voyage 2.0 är ett duktigt prisvärt val av powerbank om du behöver en schysst men billig laddare till mobilen. Med bra omdömen och stabila recensioner blir Voyage 2.0 Bästa Powerbank 2023 i budget-klassen.

Andersson PD/QC 3.0 - Bra Mellanklass

Powerbank bäst i test 2021 Midrange

Andersson Powerbank 20.000 PD/QC 3.0 är kanske marknadens billigaste powerbank med Power Delivery funktion, dvs möjligheten att kunna ladda även laptops.

Banken är här på 20 000 mAh medans den totala outputen mäktar med 3 A / 18W. Jämfört med premiumklassens Andersson som ger snabbare ladd-tider med 5 A / 100W – är det förutom estetik den enda skillnaden modellerna emellan.

Powerbankens effektivare USB-C-port är även här av dual-mode och används både för snabbast möjliga laddning av dina enheter samt för recharge av powerbanken. Totalt finns 2 x USB-A + USB-C-porten för att koppla in enheter på och laddar banken görs via den snabba dual USB-C-porten. För koll på bankens kapacitet finns en LED-display som indikerar 100 vid full load och som räknas ner efter användning.

PD/QC 3.0 är populär och plussas för avancerade pd funktionen och bra kapacitet generellt, för priset får man här onekligen mycket powerbank för pengarna.

Linocell - Bästa Powerbank Budget Alternativ

Linocell-Powerbank

Linocell Powerbank. En serie bra & enkla powerbanks för att ladda mobiler & platta. . Modellensom får positiv respons från sina användare kommer med både Usb-A- och Usb-C-port med en kapacitet på 2,4 A.

Enkel och mycket prisvärd bank med automatisk avstängning när laddningen är klar och en laddningsindikator som visar förloppet. Linocell Powerbank finns att välja i alternativen: 5.000, 10.000 och 20.000 mAh.

Anker PowerCore Essential

Bästa powerbank 2022

Anker PowerCore Essential är en kompetent laddare för surfplattor och telefoner med USB-C 20 W och två USB-portar på 18 W. En kombo man gärna vill åt nu när priset på dessa lite mer kraftfulla powerbank svalnat på senare tid.

Modellen har alltså en 20 W höghastighetsladdning till telefoner, surfplattor med mera via sin USB-C port och  Qualcomm Quick Charge via övriga USB portar. 5 fulla & snabba laddningar kan man här räkna med för t ex iPhone XS. 

Populär porwebank med höga användarbetyg, bra kapacitet och ett riktigt bra pris dessutom.

Otterbox 5000 mAh - Smart 3-i-1

Otterbox-5000-mAh

Otterbox 5000 mAh. En mindre och behändig powerbank med en vikt på blygsamma 120 g.  Apple & Android.

Det som skiljer ut just denna variant är att banken kommer med tillhörande 3-i-1 laddningskabel för att enkelt kunna ladda enheter med olika ingångar. Här kan du ladda direkt oavsett om du behöver Apple Lightning – Micro-USB Type B eller USB-C. Stöd finns dessutom för både Apple Fast Charge och Samsung Fast Charge. Smart produkt med ett mycket rimligt pris dessutom.

Sandberg Solar 4-Panel

Sandberg-Solar-4-Panel

Sandberg Solar 4-Panel är en lite annorlunda fågel i segmentet. Här tittar vi alltså på en powebank som laddas med – vikbara, avtagbara solpaneler. 18 W snabbladdning via modellens USB-C port med en kapacitet på hela 25000 mAh.

Förutom USB-C porten finns även 2st standard USB att ladda med och Solar 4 är vattensäker med klassificeringen IPX4. De externa solpanelerna är vikbara för smidig kompabilitet med banken och ”fälls” här ut när powerbanken behöver laddas. Ett smart miljöval både i hemmet och under resan där kanske tillgång till el är begränsad.

Apple MagSafe Battery Pack

Iphone 12 laddare

En powerbank explicit för iPhone 12 & 12 Pro – Apple MagSafe Battery Pack. Modellen ger enkel och smidig trådlöst laddning till din iPhone. MagSafe är utrustad med smarta magneter som håller din iPhone 12 /12 Pro på plats för mer effektiv trådlös laddning. Produkten ges bra betyg i branchmedia.

Fördelar Powerbank

Powerbanks är smidiga och portabla batteriladdare för främst mobiltelefoner, paddor, hörlurar samt andra mindre elektroniska enheter. De mer avancerade modellerna har även kapacitet nog för att ladda en laptop. Stadiga Power station varianter är med sin överlägsna kapacitet mer ägnade åt att hantera regelrätta elavbrott eller som kompanjon vid resor där tillgången till el kan vara osäker.

  • Powerbanks fyller onekligen en bra irl funktion och prisbilden vs nyttan är riktigt bra.
  • Produkten är portabel och lätt att bära med sej.
  • Powerbanken kan ofta ladda upp flertalet enheter samtidigt.
  • Även de mindre modellerna klarar ofta av att utöka en en enhets batteritid med ca 10 timmars användning.
  • Modellerna är energieffektiva och förlusten vid laddning vs användning mycket liten.
Fler Test