Bästa Stationär Dator Bäst i Test 2023

All In One Dator Bäst i Test 2023

 Vi tittar på bästa stationära dator 2023 och marknadens populäraste och bästa All-in-One datorer. Bästa standard datorer med bra prestanda och kvalité för pengarna. 5 prisvärda val när det är dags att uppgradera för bättre dator kapacitet och en trevligare upplevelse vid datorn i hemmet eller på kontoret.

Acer C24-1651 - Stationär Dator Bäst i Test 2023

Bästa All-in-one Dator 2023 levereras i  form av C24-1651 – En utmärk komplett datorpaket med både kraft och design i framkant vad gäller all-in-one modeller. Med en nästintill ramlös 23.8” Full HD IPS panel och snabba Intel Core i5 1135G7  processorn samt 512 SSD lagring ges prestanda i den bättre klassen för segmentet.

C24-1651 – Vi kliver direkt på specifikationerna och konstaterar att C24:an är en kompentent maskin. Här skeppas datorn med Intels nya  i5:a med beteckningen 1135G7. Processorn klockas till 2.40 GHz med en turbofunktion på hela 4.20 GHz och kommer med 8 Mb Intel Smart Cache.

Den kortare versionen är att det är en stabil cpu och prisvärde vs kapacitet är utmärkt liksom branschmedias omdömen. Faktum är att denna i5: emellanåt knäpper i7:an på näsan och mer om detta kan man läsa om på hos notebookcheck.net.

Stationär Prestanda

Processorn sätter här bra fart ihop med 8 GB RAM, och en snabb M.2 PCIe SSD på 512 GB finns att spara data på. Som ändamålsenlig och smidig All-in-One dator tycker vi denna konfiguration är ett riktigt bra val – med prestanda nog att hänga med under lång tid framöver.

NVIDIA GeForce MX450 står här för hur grafiken hanteras –  Nu är inte detta chip  i närheten av de dedikerade gaming-korten som kan kosta upp till 30K naturligtvis – men chippet skäms likväl inte heller för att hantera gaming på hyffsad nivå – ett video test över 20 spel kan av grafikdelen kan kikas på här.

Bildskärm & Kringutrustning

IPS-panelen på 23.8″ är av LED typ med en bra betraktningsvinkel på 178° kommer med Full HD upplösning på 1920 x 1080 pixlar. Ljusstyrkan är 200 cd/m² och panelen har ett så kallat bländskydd samt kan vinklas upp till -5°-25°. Skärmen är VESA-kompatibel och kan alltså enkelt väggmonteras.

I övrigt kan nämnas dubbla inbyggda högtalare, medföljande trådlösa tangentbord & mus från PRIMAX. 

Sammantaget tycker vi att Acer´s All-in-One lösning är marknadens mest intressanta produkt. Kraft, design och prisbild finns där på ett sätt andra system inte riktigt matchar. All in one – stationär standard dator Bäst i test 2023.

Acer C24 - Prisvärde

Acer C24 1600 bra all-in-one dator 2023

Acer C24-1600 är en populär allt-i-ett-dator som kommer med en Full HD IPS-skärm på 23,8 tum och datorkraft väl anpassad för de flesta av oss.

Populär All in One Dator

C24-1600 har en relativt kraftfull processor i form av en  Intel Pentium Silver N6005 på 2 GHz från Intel med en turbo på 3.3 GHz som här matchas med 8 GB RAM och en 256 / 512 GB M.2 PCIe SSD för din lagring. Kraft som räcker för normalt datoranvändande i Office miljö samt stream. Som dator för gaming räcker modellen bra för lite enklare spel medans nya mer krävande spel får köras med låga grafiska inställningar.

IPS-skärmen är här utrustad med Acers VisionCare med BlueLightShield och Flickerless för att skydda ögonen från överansträngning vid längre sessioner. Vill man hellre väggmontera skärmen finns även den möjlighet via panelens VESA-kompabilitet.

Övriga Funktioner

Vidare kan vi på denna all-in-one hitta en inbyggd 1MP webbkamera för videochatt och konferenser som också enkelt kan stängas av via ett knapptryck samt medkommande trådlöst tangentbord & mus. För surf finns senaste Wi-Fi 6 samt en gigabyte ethernet port om man hellre kör trådat för bästa uppkoppling. En fiffig sak är den valbara wake on voice funktionen som väcker upp systemet från standby.

Sammantaget en prisvärd allt-i-ett lösning i trevlig slimmad design med kapacitet som är rimlig för smidigt normalanvändande.

Apple iMac - Populär & Prisvärd Apple

Apple iMac i 24″ All-in-one versionen är tveklöst en gigantisk framgång för Apple på den stationära sidan – En riktig ”storsäljare” med utmärkta omdömen och testresultat är det förstavalet för de som föredrar Apple & macOS.

HP Desktop mini - Bästa Dator 2023 Miniformat

Bästa standard dator 2023

HP desktop mini är en smidig stationär datorlösning om du kanske redan har en skärm och kringutrustning som du är nöjd med. Pro & Elite modellerna är mycket lättplacerade datorer som finns konfigurerade med val av kapaciteter.

Komplett i125 - Komplett Gaming Paket

Komplett i125 Epic Gaming all-in-one dator

Komplett i125 Epic Gaming Pack ger dej en stabil grund som passar utmärkt både som egen dator och när fler användare ska kunna använda datorn på ett passande sätt.

Här får man mycket för pengarna onekligen – En bra dator, bildskärm med bra specifikationer samt hög kvalité på tillbehör från ledande tillverkare som Corsair.

Komplett Dator För Hela Familjen

När PC delen granskas hittar vi kraft i form av en Intel Core i5-12400F CPU med 6 kärnor och en klockfrekvens på 2.5 samt en 4.4 GHz Turbo. För klassen ett perfekt val som ger bra fart åt både skol / kontorsarbete och som tillsammans med ett Gainward GeForce RTX 3060 Ghost på 12GB garanterar en stabil gamingrunda om man så önskar. Moderkortet kommer från giganterna på Asus – bergsäkra och väl genomlysta ASUS TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4.

För lagringen finns en snabb Kingston NV2 NVMe SSD på 1 TB och på ram-sidan ställer paketet upp med kvalité i form av ett 2×8 GB kitt från Kingston i FURY Beast DDR4 version med RGB. Inget fusk alltså – bra kvalité på komponenterna precis som vi vill ha det.

Övriga Komponenter

Valet av skärm landar här på en Asus 24″ VG249Q1A 165hz FHD skärm på 24″ – Även det ett utmärkt val i prisklassen med bra omdömen och bra testresultat.  Panelen är av IPS typ med Full HD upplösning på 1920 x 1080. Med en kontrast på 1000:1 och en ljusstyrka på 250 cd/m² levererar Asus VG249Q1A 16,7 miljoner färger med en responstid på utmärkta 1 ms (grå-till-grå).

Även chassit sticker ut i prisklassen med ett riktigt bra val av Cooler Master Masterbox TD500 Mesh. Här finns både sidopanel i härdat glas, A-RGB support med 3 inbygga RGB-fläktat, erkänt bra luftflöde och en smart optimerad kabelhantering. Ett chassi som inte skäms för sej i betydligt dyrare datorlösningar, så vi plussar även här.

3 års garanti och en bra uppsättning av kvalite-produkter från Corsair när det gäller tangentbord, mus och headset avslutar vår titt på Kompletts välkomponerade och mycket prisvärda dator lösning – anslut skärm o stickproppen i väggen så är man igång. Rekommenderas.

HP Pavilion Gaming TG01 - Bästa Fristående Dator 2023

HP Pavilion Gaming TG01 är en populär stationär dator kort o gott. Här är datorn som förnöjer både den mångsidige användaren eller kanske hela familjen med olika dator intressen. Stream, studier, arbete, gaming ? Jodå – HP: Pavillion har det som krävs för en peng som inte skrämmer i sammanhanget.

HP Pavilion Gaming kommer med prestanda i form av en kraftfull AMD Ryzen 7 5700G på 3.8 GHz med en 4.6 GHz Turbo som parats med ett kompetent RTX 3060 grafikkort som tillsammans klarar dagen gaming-krav på ett alldeles utmärkt sätt.

Övriga Tester