Bästa Subwoofer 2023

Subwoofer Bäst i Test 2023

Bra subwoofer´s ska inte bara spela tung & tight bas – basen ska även passa  både ljudmässigt och estetisk in ditt hem och synka fint till ditt övriga system.

En välanpassad och bra subwoofer är ett riktigt lyft för både filmkvällen och när basriffen sätter känslan i musiken. Vill man uppleva det ljud som producenten tänkt sej – är en bra sub ofta ditt systems viktigaste högtalare.

Klipsch SPL-150
Bästa Subwoofer 2023

blank

Subwoofer Bäst  i Test 2023 – Klipsch SPL-150. Toppvalet från en av branschens ledande tillverkare – Klipsch – är kort sagt en riktigt bra subwoofer. Förutom precis och tight bas kommer SPL-150 även med den praktiska  möjligheten att köra trådlöst via tillbehöret Klipsch WA-2 Wireless Kit.

Digital D-Klass

Den helt digitala förstärkaren är av klass D, som presterar högre effektivitet & lägre strömförbrukning jmf A/AB klass. Stadiga 800 W peak effekt finns att rulla ut vid behov. SPL-150 kommer också med en smart designlösning som skyfflar basljudet framtill som gör subben smidig och enkel att placera & fungera bra i rummet.

Lågpassfilter och faskontroll för sync av basåtergining med din övriga setup. MDF sockel för maximal avskärming mot golv.

Klipsch SPL-150 blir vårt tips som subwoofer bäst i test 2023 och köpare är nöjda. Vi länkar även till populära Klipsch Reference R-12SW samt 10″ 150W Klipsch R-100SW för det lite mindre rummet och en lite lägre prislapp.

DALI Sub E-12 F
Bästa Subwoofer 2023 - Alternativ

blank

Sub E-12 – Från erkänt kvalité-säkra Dali kommer Sub E-12 med en 220W klass D-förstärkare som skyfflar välbalanserad bas med stabilt höga användaromdömen. Precis som man förväntar av en subwoofer från Dali.

Säkert köp i prisklassen

På wooferns baksida hittas ingångar för både LFE och LINE, volymanpassning samt fas & övre gränsfrekvens. On/off sker automatiskt via smart signaldetekt.

När ägarens bas-lust helt tar över kommer Sub E-12:ans auto limiter att skydda subben mot överbelastning –  teknik som spar pengar gillas – så tumme upp på det! 

Vi länkar nedan även till seriens 9″ tums DALI Sub E-9F.

Argon Audio Bass8 MK2
Subwoofer Bäst i Test 2023 Midrange

blank

ARGON AUDIO BASS8 MK2. Finns behov av bra och tight basgung till en rimlig peng kan denna 100 W 8″ subwoofer med ingångar för både linje- och högtalarkabel vara ett bra val.

Mk2:an finns med bestyckning av antingen ett 8″ eller 10″ basreflxelement som styr upp basen för både filmkväll & när spotify listan ska spelas. Argon:s Mk2:a spelar speciellt fint ihop med Aragons ALTO 5 MK2 men är också ett bra val som subwoofer till ett system med andra högtalare av bra kvalité. Delningsfrekvensen ställs 40-120 Hz och frekvensomfånget landar på 40-200 Hz.

Med Argon BASS Mk2 får du en bättre subwoofer än vad pristaggen kan ge sken av.

Denon Home Subwoofer
Trådlös subbas med inbyggd HEOS

blank

Denon´s Home Subwoofer är med sitt 8-tums baselement en trådlös subwoofer som är den ultimata kompanjonen som match till de som redan har eller är intresserade av att skaffa en Denon soundbar och/eller de trådlösa högtalarna i Denon Home-serien.

Home Subwoofer installeras enkelt via Denons utmärk användarvänliga Heos-app där du även kan göra dina egna inställningar om så önskas.

Med home serien – som är Denons svar på Sonos system – kan du efterhand bygga din setup med Denons övriga Heos kompatibla produkter. En jämförelse systemen emellan kan ses här.

En kombo som t ex soundbaren Sound Bar 550 och denna kompetenta subwoofer ger ett riktigt bra 2.1 system som sedan enkelt utökas med ytterligare högtalare om man önskar.

Yamaha NS-SW050
Bästa Subwoofer 2023 Budget

Bästa Subwoofer Budget 2023
blank

Prisvärda & Populära toppval i instegsklassen av subwoofer med många nöjda användare. Vi tittar på Yamaha:s storsäljande NS-SW Subwoofer serie.

Med sin NS-SW serie har Yamaha – trots att det är instegsmodeller vi tittar på – satsat stort och använt sej av sin avancerade basteknik Twisted Flare-port och den aktiva servotekniken YST II. 

Tekniken ger lite förenklat att förstärkaren och wooferns baselementet arbetar synkroniserat med att eliminera impedans för att leverera en perfekt linjär rörelse för bästa återgivning av basljudet.

Här får man en riktigt bra sub för en mindre peng som spelar betydligt bättre än prislappen vilket jag personligen liksom många andra kan gå i god för.

Modellserien sträcker sej med woofers ända upp till en 12″ på 1000W.Trevlig design och givet köp i klassen såklart.

Sonos Sub Gen 3
Bästa Subwoofer Sonos

blank

Är du lyckligt lottad att använda ett Sonos system, eller kanske tänker skaffa ett eller uppgradera din Sonos soundbar för komplett bas är självklart Sonos Sub 3 topp-valet. Nya 3:an lovordas vart än man söker och är en sub som tar ditt Sonos system till nya höjder.

Sub 3 är en mäkta populär subbas dedikerad enkom för Sonos snyggt trådlösa plattform med högtalare eller soundbar. Med Sonos smidiga app för iOS/Android är du igång på ett par minuter. Gen 3 kommer med 2st 6″ baselement vända med fronterna mot varandra för att minska att vibrationer påverkar subbens konstruktion.

Dubbla D Förstärkare och 2 akustiska portar pumpar tung bas och allt finjusteras enkelt via Sonos Trueplay.

Harman Kardon Citation Sub S
Mindre Subwoofer för Citation serien

blank

Kompetent & Lättplacerad – Citation som måttar B: 248 mm D:248mm H: 386 mm och väger in på i sammanhanget smidiga 7,63 k kan vara toppvalet om det är kvalité och välbalanserad bas-punch man vill addera till sin Citation Bar, MultiBeam 700 och/eller Citation Tower trots ett begränsat utrymme. Subwoofern ingår i Harman Kardons trådlösa Citation serie och är alltså även kompatibel med multiroom tekniken.

Kvalité – Harman Kardon Citation Sub Small är som namnet antyder en trådlös mindre Sub i formatets finare klass som levererar stabil bas signerat en av branschens absoluta premium tillverkare.

– Klass D slutsteg
– Trådlös anslutning Wisa 5.0 G
– Kompatibel med flerkanalssurround
– Multiroom
– Hämtar automatiskt nya programuppdateringar
– Google Assistant Röststyrning

Plus & Minus Subwoofer

En subwoofer är som alla vet specialiserad på att specifikt hantera låga frekvenser och de mer framstående fördelarna med att ha en subwoofer i sin setup är:

Ljudkvalitet: En subwoofer ger systemet möjlighet att spela låga frekvenser som uppsättningens övriga högtalare har svårt eller helt enkelt inte mäktar med att prestera. Detta ger uppenbart att du får en dynamiskt full bredd på ljudbilden och en mer balanserad ljudupplevelse.

Volym: Då subwoofern är specialiserad ock kan återge basljudet med hög kvalité även vid höga volymer innebär det att du kan vrida upp ljudvolym ett stadig bit utan att musiken låter skränigt och kraftlöst.

Film & Musik

FilmTime: Är systemet uppkopplat till din Tv:n med en surroundförstärkare eller soundbar med sub-output, och man uppskattar att titta på en serie eller film då och då är gissningsvis just en dedikerad subwoofer den enhet som kommer ge mest ”mos” för pengarna. Främst gäller det självklart vid mer action-fyllda scener men även stillsammare scener ges ett lyft med ett lite tyngre och mer realistkt ljud.

Bättre musikupplevelse: En subwoofer är även en stabil uppdatering för att förbättra musikupplevelsen genom att ge basen rätt tryck, djup och närvaro. 

Nackdelarna är uppenbart att det kostar en slant att hämta hem en subwoofer av hyffsad kvalité. Innan köp ska man naturligtvis se till att den utrusning som redan finns har ingång/ar att koppla in en sub. Ett annat tips är att lägga prestandanivån snäppet högre eller iallfall i liknande klass som befinliga högtalare i systemet.

Fler Tester