Bästa Bluetooth Högtalare 2023

Vi tittar på Bästa Bluetooth Högtalare 2023 i olika prisklasser och avslutar med bästa Partyhögtalare.
En bra bluetooth-högtalare ska inte bara spela musik på ett trevligt sätt – den ska framförallt vara välanpassad utifrån dina behov – både ljudmässigt och estetiskt. En mindre för resan & badstranden eller kanske en större som hemmets nav för musik.

Bluetooth-Högtalare Bäst i Test 2023
JBL CHARGE 5

Bluetoothhögtalare bäst i test 2023
blank

Bästa Bluetooth Högtalare- JBL Charge 5

JBL CHARGE 5 från branchens ledande tillverkare blir alltså vårt val av Bluetooth Högtalare Bäst i Test 2023. Charge 5:an är kort sagt en riktigt bra bluetooth högtalare som spelar skjortan av övriga streamare i klassen.

JBL Charge 5 är en riktigt populär BT-högtalare med dubbla baselement och separat diskantelement som levererar stabilt ljud på ett sätt andra har svårt att mäta se med i klassen. Kapaciteten ligger här på rejäla 20 timmars nonstop musik innan du behöver plocka fram laddsladden.

Charge 5:an är också en praktisk bluetooth-högtalare då den passar lika bra för att poppa musik hemma som på stranden med sin oömma vatten, sand och dammtäta konstruktion.

Från version 4 har man med 5:an lagt på ytterligare 10W och landar här en effekt på hela 40 Watt. En separat 20mm domediskant har addats liksom ett snäppet större baselement på 2 x 52 x 90 mm. Uppgraderingen till Bluetooth v5.1 finns här medans powerbank & PartyBoost funktionerna är desamma. 

Toppval Bluetooth Högtalare 2023

Så våra 5-cent: JBL CHARGE 5 är Bluetooth högtalaren att sikta in sej på kort o gott. Att snåla med några hundralappar o över tid sitta med ett ljud som skaver lite här o där är ovärt våra öron.

Så att plocka hem JBL CHARGE 5:an och bli nöjd tycker vi är nästintill en så kallad ”no-brainer” i prisklassen där de flesta av oss väljer att lägga pengen.

Nya storsäljaren JBL Xtreme 3 kan vara ett alternativ för de som kräver mer tryck på ljudet. Med 4 element och två basreflektorer & 50 W är det såklart ett gott snäpp upp kapacitetsmässigt.

Förutom detta ståtar JBL Xtreme 3 med fina15 timmars speltid och den kompisglada PartyBoost funktionen. Anslut upp till två smartphones för att växla mellan din och kompisens spellistor. Rättvist tycker vi.

Powerbank-funktion, medföljande bär-rem och säkra Bluetooth 5.1 kan också nämnas.Har man en extra slant över är Xtreme 3 en vinnare tveklöst.

Med JBL Boombox tas steget fullt ut i vad man kan kalla bärbara Bluetooth högtalare. Ett rejält integrerat handtag utmärker designen och det behövs. Mr &Mrs Boombox väger in på 5.91 kg med ett midjemått på nästan 50 cm.

Med dessa mått förväntas en hel del och JBL levererar som vanligt. 2 x 4″ basar och 2 x 0.79″ diskanter –  80 aktiva Watt presteras vilket faktisk tar rygg på många så kallade party-högtalare.

Här stöds såklart PartyBoost för att koppla upp fler högtalare – Bra tryck med JBL Signature Pro Sound med andra ord. Toppval som fullvuxen bärbar ljudmaskin.

JBL Flip 6
Bästa Bluetooth Högtalare 2023 - Pris

JBL Flip 6 Bluetoothhögtalare 2023
blank

JBL Flip 6Från kvalité-tillverkaren JBL kommer nya Flip med 20W innanför västen som skyfflar musik med  höga användaromdömen. Flip 6:an är kompatibel med partyBoost och kan alltså enkelt kopplas upp med andra JBL högtalare för att utöka systemet. Säkert köp i den lägre prisklassen.

Bluetooth Högtalare Prisvärde

JBL FLIP 6 är toppvalet om man känner att studielånet känns stramt men har svårt att leva utan vettig musikstream – typ. För pengen får man mest väl-ljud i klassen med ett aktivt 2-vägs system med separata diskant & bas element. Stryktålig nog att plocka med på utgång och 12 timmars pop. Stabilt.

Marshall Emberton
Bästa Bluetooth Högtalare 2023 - Attityd

Marshall Emberton Bluetooth högtalare 2023
blank

Säkra Marshall Emberton blev snabbt en mycket populär bt-högtalare med bra omdömen av dess användare. 2 x Klass D-förstärkare sätter ribban för bra tryck i miniformat.

Bluetooth-högtalaren från förstärkar giganten Marshall skyfflar feta beats via ett stabilt 360° True Stereophonic omfång med sina 2 st full-range 10 W element som stöttas av 2x passiva basradiatorer. Högtalaren är helt vattentålig (IPX7) och batteritiden uppges till duktiga +20 h.

All konroll av volym, byta spår osv sker via en kontrollratt på ovansidan där du klickar upp/ner och sidleds. Att vikten stannar på 0,7 kg och måtten är 6.8 x 7.6 x 16 cm gör inte saken sämre när det är dags för utfykten. En extern review kan spanas in här.

Vi länkar pris även till de lite större och populära varianterna Acton II & Tufton som ställer upp med 60 & 80 W för ytterligare bättre tryck. Samt pinfärska modell II av Emberton med 30h batteritid, Stack Mode och app.

Dali Katch G2
Bluetooth Högtalare - Mini

blank
Katch G2 är en utmärkt klassigt exklusiv bluetooth högtalare från ljuproffsen på DALI. Med 2 separata kammare för diskant & bas optimeras ljudet till en nivå som är i absolut toppklass för formatet

G2:an sticker verkligen ut i kategorin med sin snygga design i en mattbehandlad aluminiumkabinettet och en överlag lyxig framtoning med t ex ett bärhandtag i äkta läder samt gummerade stödplattor.

Tittar vi på vad som ryms inuti hittar vi 2 x 21 mm dome diskanter i egen kammare för bästa ljudseparation samt de två avskilda 3,5-tums lågfrekventa baskonerna med tillhörande passiva basradiatorer. Allt drivs här av 2st klass D förstärkare – kvalité som förväntat när specialister med höga krav står för konstruktionen.

Övrigt att nämna är en 30 timmars batteritid, Röststyrning,  Bluetooth-parkoppling via NFC, Ett 3,5 mm-uttag med USB-A-laddning och att hela härligheten stannar på bekvämt bärbara 1,1 kg.

Vill man lite mer än andra plockar man hem en Dali och låter smajlet när musiken strömmar bara växa.

För en second opinion kan man titta på en extern recension här.

Harman/Kardon Onyx Studio 7
Ljudkvalité

blank
Harman/Kardon Onyx Studio är en mobil högtalare av det lite lyxigare snittet – Med 2-vägs 50W aktiva element och ett omfång på 50 – 20000 Hz ljuder musiken i samklang med högtalarens eleganta design

Bluetooth-högtalaren från HiFi kungarna på Harman/Kardon kommer välbyggd i Aluminium & tyg med ett smart Inbyggt bärhandtag. Studio 6 är utrustad med 1 x bashögtalare 120 mm samt 2 x diskanthögtalare på 25 mm.

Modellen har kapacitet att ansluta 2  olika källor samtidigt för att växla emellan. Här finns även möjligheten att par-koppla med ytterligare en Studio 7 högtalare om så önskas. Som kvalité produkt kommer Onyx Studio men en producent garanti på 24 månader.

Användare plussar för en generellt välbalanserad och bra ljudbild med extra plus för en  bra basåtergivning. På minusfronten ges viss kritik på modellens relativt höga vikt. För mer info/idéer kan man ta en titt på ett externt test hos hifireport.com.

Sonos One Gen 2
Bästa Sonos Bluetooth Högtalare 2023

Sonos One Bluetooth-högtalare
blank

Sonos One Gen 2 – För finsmakare och de som inte litar på annat än Sonos för sina kräsna öron sitter Gen 2 av stor-populära One på tronen – såklart.

Småtrevliga funktioner som t.ex: Internetradio, Mobilapp, Multiroom, Trueplay rumskorrektion (iOS). Här finns direkt-stöd för en mängd stream tjänster som t.ex – Spotify Connect, Tidal, Deezer samt stream via Siri & AirPlay.

Låtlistan dirigeras enkelt via Google Assistant. Sonos One kan enkelt kopplas ihop med andra Sonos produkter – Med till exempel 2 One + en Sonos subbas har man ett system som leker med andra i klassen.

1.85 kg kvalité + Fjärrkontroll med en prislapp som i jämförelse inte känns fel.

Sony SRS-XP700
Bästa Partyhögtalare 2023

blank

Sony SRS-XP700 är en premium Bluetooth Partyhögtalare som med en batteritid på upp till 25 h, snygg RGB och rejält tryck tar position i Partyklassens toppskikt.

Här pumpas ett 360°-ljud via främre 2 x 7″ baselement samt hela 3 x 2,3″ diskanter samt ytterligare 1 x 2″ diskant baktill, en bestyckning värdig en premiumprodukt onekligen. Vill man addera fler ljudkällor för ”Globen Party” finns Party Connect med stöd för upp till 100 kompatibla enheter. Bör räcka även om man är lite kräsen.

Här styrs musik och inställningar som RGB samt ljudspektra via appen Sony Music Cente. Gillas bas trycker man in MEGA BASS-knappen, trevligt. Som plusfunktion för vänner av karaoke & partymusiker hittas två ingångar för mic/gitarr. Att SRS-XP700 även fungerar som ett toppval som primär musikkälla i hemmet behöver knappast tilläggas – premium är premium.

Partyhögtalanas kung.

För en snäppet mindre variant länkar vi även till SRS-XP500 och Sonys utmärkta mindre men tunga – XB43.

JBL Partybox 110
Party Party Partyhögtalare

JBL Partybox 110
blank

Är det dags för fest av modell större ? Ta en titt på denna släpbara Bluetooth Partyhögtalare med 160 W & Bass Boost att pumpa upp stämningen med – inbyggt dynamiskt ljus med taktkänsla & Stänksäker = Festsäker.

Bestyckning: 2 x Bashögtalare – 5.25″ – 2 x Diskanthögtalarelement – 2.25″ under 12 timmars oavbrutet gigg.

Vi länkar vidare även till de lite kraftfullare partyhögtalarna i serien.

Från Denver hittar vi 2 alternativa bluetooth partyhögtalare med betydligt lägre prisbilder. Här finns självklart den obligatoriska Party RGB belysningen på bägge varianterna.

Musiken strömmas på bägge varianterna via Bluetooth 5.0, USB AUX eller bluetooth-högtalarnas micro SD-kortläsare. Gasar man full volym räcker batteriet i 2 respektive 4  timmar kan vara bra att veta här. Inbyggd FM-radio & 2 x Mic ingång hittas oxo för skönsång på BSP-350.

Den kraftfullare modellen på 25W kan justera bas & diskant efter egen smak via inbyggd EQ ock kommer även med fjärrkontroll.

8W varianten som kommer i  kabin väska style med utdragbart handtag och hjul styrs via enhetens LED kontroll.

För den rimliga prislappen får man en hel del party för pengarna med Devers RGB högtalare.

Partyhögtalare 2023
blank
I samarbete med price logo
Denver-TSP-120
blank
Fler Test