Bästa Gaming Headset 2023

Årets bästa headset för gaming 2023 plockas fram för bäst i test. Ett bra gaming headset ska inte bara ha ett bra ljud och en brusfri mikrofon utan oxo sitta skönt under längre game-rundor. I detta test tittar vi på trådlösa gamingheadset och bekväma öronvärmare utan trasslet med sladden och utan lagg som äldre headset ofta hade problem med.

Bra hörlurar för gaming behöver numer inte kosta stora slantar. Visst ges bättre ljud & komfort i premium-valen, men även budget varianterna är idag bra gaminglurar som toppar gårdagens high-modeller med ny teknik och innovationer. 4 Gaming-headset som alla är stabila val i sin prisklass tittas på i genomgången.

Bästa Gaming Headset
Gaming Headset 2023

Razer
Blackshark V2 Pro

Bäst i Test Alternativ
Bra Headset för gaming 2023

HyperX
Cloud II Wireless

Headset Premium
Bästa gaming headset 2023

SteelSeries
Arctis Pro Wireless

I samarbete med price logo

Bästa Gaming Headset 2023 - Razer Blackshark V2 Pro

Bästa Gaming Headset 2023
Razer Blackshark V2 Pro

Gaming Headset Bäst i Test 2023

Razer BlackShark V2 Pro är ett gamingheadset med utmärkta recensioner som ofta toppar listorna som bästa trådlösa gamingheadset. Med utmärkta recensioner för bra ljudkvalité, tydlig och distinkt mic & bra isolering bli dessa prisvärda & lättburna 320 grammare vårt tips som bästa gaming headset.

Tekniker

Ljudet definieras här som ett 7.1 surround där man kan välja mellan 2 olika THX Spatial tekniker för bästa återgivning av ljudets position – video. Högtalarnas element är på 50mm med titanbelagda membran och sektioner för diskant, mid och bas.

Ljudbilden ges också generellt fina betyg över hela registret och den avtagbara mikrofon med brusavstötning från sidorna plussas stort för och har stöd för finlir via Razer Synapse 3.

BlackShark V2 Pro kommer med Razer:s stabila 2,4 GHz RF HyperSpeed Wireless-teknik som uppges vara 3 x snabbare än konkurrenternas vid labb-test. Oavsett det så kan man vara säker på att att kopplingen har låg latens med sync av toppkvalité.

Övrigt

De slutna öronkåporna är ventilerande och byggda med minnesskum för skön passform vilket ofta nämns av användare – sköna lättvikts-lurar helt enkelt även för långa gibb. Batteritiden uppges till 24 game-timmar och skulle man behöva kan man självklart också koppla sladd till ett 3.5mm minijack om lanet skulle dra ut på tiden.

Bästa Gaming Headset

Med riktigt bra recensioner och användaromdömen där man plussar för i stort sett allt. Bekväma kåpor, bra ljud lurar och mic utan white-noise, bra batteritid och positiv ratio mellan pris och kvalité. 

Razer BlackShark V2 Pro blir alltså vårt val & tips av bästa headset för gaming 2023.

HyperX Cloud II Wireless - Bäst i Test - Alternativ

HyperX Cloud II Wireless
Bäst i Test - Alternativ

Bra Headset för gaming 2023

Populära Cloud II

Cloud II Wireless är ett mycket populärt gaming headset från HyperX med topprank i flera test. Med hög kvalité på ljud och utmärkt batteritid med bra komfort till ett rimligt pris är HyperX Cloud II ett starkt alternativ till vårt toppval.

Tekniker

Även Cloud II använder sej av den stabilaste kopplingen för trådlös gaming, dvs en RF 2,4GHz uppkoppling, här med en stadig räckvidd på 20 meter enligt uppgift och överlägsna 30 timmars batteritid.

Surroundljuden i hörlurar har blivit bättre och Cloud II kommer med HyperX 7.1 virtuella surround. Via programvaran NGENUITY kan inställningar för mikrofon & ljud göras och programmet kan även autodetektera kompatibla spel för bästa 7.1 surround återgivning.

Mikrofonen som är löstagbar kommer certifierad av både TeamSpeak och Discord och har inbyggd medhörning. Användare tycker ljudet är klart och tydligt även om inte riktigt i klass med premiumvalet. Ett smart tillägg är en indikator som visar om mikrofonen är i online-läge.

HyperX Cloud har i den trådade varianten länge vart ett av toppvalen av gaming headset och med II:an i trådlös frihet fortsätter man vara ett av de populäraste valen.

Bra recensioner och fina användaromdömen ges  för sin komfort med kuddar av konstläder & minneskum samt en justerbar aluminiumbygel med ”lagom” tryck. Plus för de som gärna tar en runda med konsolen då Cloud II funkar fint både med PS4 och Nintendo Switch.

SteelSeries Arctis Pro Wireless - Premium Gaming Headset 2023

SteelSeries Arctis Pro Wireless
Premium Gaming Headset 2023

Bästa gaming headset 2023

Gaming Headset i Toppklass

Bästa Gaming Headset 2023 i premiumklassen blir självklart SteelSeries Arctis Pro Wireless. SteelSeries gaming headset har under en längre tid tillhört toppvalen när det handlar kvalité och Arctis Pro är tillverkarens populära high-end set med Hi-Res DTS ljud. Pro versionen avnjuts i gunmetal-grå finish för både gaming & musik via gamestabila RF 2,4 GHz och Bluetooth koppling för musiken.

Tekniker

Högtalarelementen med neodymmagneter återger här Hi-Res-ljud upp till mäktiga 40 000 Hz. För bästa positionsljud kommer lurarna med ledande DTS Headphone:X v2.0. Arctis Pro:s infällbara tvåvägs ClearCast mikrofon anses av många vara den bästa på marknaden med utmärkt brusreducering och tydlig ljudbild.

Headsetet styrs enkelt via sina On-ear-kontroller och på vänster lur hittar vi volym kontrollen samt On/off för mikrofon, På högersidan sitter on/off ström samt Bluetooth kontrollen.

Extern Kontrollenhet

Som high-end produkt kommer Arctis Pro med en extern trådlös sändare / kontrollenhet och boxen är utrustad med en OLED-skärm samt en smidig rattkontroll. På sidan av boxen finns den smarta funktionen där du enkelt laddar upp det extra medföljande batteriet. På baksidan av kontrollen hittar vi anslutningar för line out/in, optisk in och ut samt en USB port. 

Övrigt

Arctis Pro kommer med en konstruktion med en ram av lättviktsstål med gummiklädd elastiska undersida för bekväm justerbar passform och 90 graders justerbara öronkåpor med skumdynor täckta av Airweave tyg.  + 20 timmars batteritid uppges med en trådlös räckvidd på upp till 12 meter – stabilt.

Även om du kan justera via kontrollerna på kåporna finns även SteelSeries Engine 3 programvara för hantering av inställningar om du föredrar det.

Bästa Gaming Headset 2023 Premium

Sammantaget är SteelSeries Arctis Pro ett headset för gaming i en egen liten klass och med det följer även en pristagg som motsvarar detta.

Recensioner och användare plussar för genomgående hög byggkvalité med ljud & mic i toppklass. Ett set för de som lägger xtra prio på ljudbild & som vill åt det bästa.

I samarbete med price logo

Bästa Gamingheadset 2023 Budget - Corsair Void RGB ELITE

Gamingheadset 2023 Budget
Corsair Void RGB ELITE

Corsair Void RGB ELITE

Prisvärt 7.1 Headset

Populär Void RGB Elite blir med bra betyg av gamers och stabila recensioner i fackpressen vårt förstaval i den lite svåra budgetklassen där bra headset för gaming trängs med riktiga floppar.

Tekniker

Corsair Gaming VOID RGB Elite är ett prisvärt val och kommer med ett 7.1 surroundsystem med ett frekvensområde som mäts till säkra på 20 Hz – 30 000 H. Headsetet har utrustats med ventilerande meshtyg och minnesskum i öronkuddarna för extra bra komfort under långa pass.

12 meters trådlös räckvidd har lurarna kan vi notera vilket är bra och batteritiden mäts till 16 timmar – Gott så. En rundstrålande mic med respons mellan 100-10000 Hz samt en mute-knapp + en rätt smart funktion med mute-indikator finns också på plats.

VOID RGB Elite är såklart kompatibel med Corsair´s utmärkta iCUE-mjukvara med tillgång till Corsair´s optimerade förinställda profiler och equalizer inställningar. Här anpassas kåpornas RGB-belysning och synk till dina övriga kompatibla RGB produkter.

Gaming Headset 2023 Budget

Sammantaget är Void RGB Elite ett gaming headset som kan passa bra som ett första köp för att se om man gillar att köra med lurar men ändå få bra kvalité för en mindre slant.

Användare plussar för bra byggkvalité där ljud och mic ger riktigt bra prisvärde. För musik ges viss kritik där headsetet inte når samma klass som de dyrare valen.

Logitech G435 Lightspeed - Bästa Alternativ Budget

Logitech G435 Lightspeed
Bästa Alternativ Budget

Logitech G435 Lightspeed

Insteg Logitech

Logitech G435 är ett populärt gaming headset i Over-ear modell med bra prisbild sett till funktioner och användare ger här riktigt bra omdömen. För pengen ett stabilt köp från branchens klart ledande tillverkare.

Tekniker

Denna 165 grammare som är bestyckad med 40 mm-element, Dolby Atmos teknik och 18 timmars speltid är Logitech:s budget favorit och mångas val när nytt gaming-headset ska tas hem.

Logitech:s välkända Lightspeed-teknik står här för en stabil och säker koppling under game oasvett plattform, men föredrar man Bluetooth så finns även den möjligheten här såklart. G435 kommer med trevliga memory foam-kuddar och brusreducerande mikrofoner smart inbyggda i lurens ena kåpa, inget ”metspö” som stör med andra ord.

Sammantaget tycker vi att  Logitech G435 Lightspeed är ett intressant alternativ som gaming headset i instegsklassen.

G435:an ges överlag bra recensioner i fackpressen och speciellt med tanke på slanten man betalar. Ljudmässigt mäter sej inte modellen med topp-lurarna givetvis – men för ett par stadiga rundor CS kan man inte gå fel med ett köp.

Fördel Gaming Headset

Mikrofon: Den uppenbara fördelen med ett dedikerat gaming-heaset vs standardlurar är micken så man kan lägga upp taktiken tillsammans med kompisarna innan och under spelet eller bara snacka lite whatever med varandra helt enkelt.

Ljudkvalitet: Ett gaming headset behöver inte ha ett bättre ljud än standardkuporna generellt, men för just spel knockar ett specialanpassat headset för gaming av bättre märke stadardluren i första ronden.

Här är gamingrelaterade detaljer mer exat placerade i omgivningen via 3D & surround sound av olika slag, så när motståndet glatt knatar närmre har vi redan hört knastret och är helt berdeda med ”välkomstpresenten”. 

I klippet från Steelseries ges ett riktigt bra tips for free.

Här gäller som nästa alltid att en högre prislapp erbjuder bättre ljudinfo om omgivningarna.

Mer Gaming