Gamingmus Bäst i Test 2024

Bästa gamingmus 2024 klickas fram för test. En bra gamingmus är nästan ett måste om man vill hänga med i sitt gameplay. Inte bara för att en anpassad gamingmus ger bättre precision vid rörelse & triggers så är gamingmusen alltid överlägsen en random hobby-scrollare. Acceleration, vikt och exakta inställningar via mjukvara är hos en mus för gaming specialanpassade för det vi pysslar med – Gaming.

Gamingmus Bäst i test 2024

En riktigt bra gamingmus behöver faktiskt inte heller tömma bankkontot så det finns inga ursäkter att halka runt med miss-klicks och vara hopplöst sist på bollen. Vi scannar av marknaden och spanar alltså in de bästa och mest populära valen av bästa mus för gaming 2024.

Bäst i Test - Trådlös

Bäst i Test - Kabel

POPULÄR
Gamingmus Razer kabel
Razer DeathAdder V2

Gamingmus Bäst i Test 2024 - Logitech G Pro X Superlight4

Bästa Gamingmus 2024 – Logitech:s Gamechanger i trådlös frihet. PRO X Superlight är en trådlös gamingmus för de som tar sitt fps-game på allvar och inte vill lagga efter pga mus-strul och musen är konstruerad i samarbete med ledande e-sportproffs.

PRO X gamingmus är en riktig glidare i världsklass med sina virgin grade underliggande PTFE ytor (teflon) som är ett av världens lägsta friktions-material. Här har även Logitech jobbat till sent på kvällen för att skala av gram och skapa den perfekta mixen av tyngd, flow och stabilitet – matchvikten stannar på 63 g.

Tekniker

Likt andra varianter av gamingmöss från Logitech används här självklart företagets stolthet i sammanhanget – den odiskutabla topp-sensorn HERO – här i glassiga 25K versionen. Upplösning är alltså upp till 25 600 DPI med en accelerationen på 40 G och en toppfart på 400 IPS så musen kan här kommunicera med din dator i upp till 1000 gånger i sekunden vilket alltså ger en polling rate på 1000Hz/1ms.

Övrigt

Det uppladdningsbara batteriets kapacitet är satt till 70 h vilket är helt ok, men bättre är att du enkelt kan hooka upp gamingmusen med Logitechs powerplay system för trådlös laddning även under fullt gibb. Utan borrhål i skalet väger modellen alltså in på 63g och är Logitechs lättaste mus för gaming någonsin med måtten H: 25 x B: 63,5 x D: 40 mm.

Sammanfattning

Användare och recensenter plussar duktigt för denna lilla fps-racer och många menar att det tveklöst är den bästa man rattat. Vårt toppval av bästa gamingmus – en mindre gamechanger som finns att hämta hem för rimliga slantar.

Logitech G305 - Bästa Gamingmus 2024 Budget

Stabil Gamingmus Budget

Logitech:s trådlösa gamingmus G305 Lightspeed är klart förstaval i budgetklassen. Här får man en kompetent gamingmus i Logitech kvalité för en peng som är förvånade låg. Här specas Hero-sensor, 6 knappar med bra programmerings-funktioner till det inbyggda minnet och 10 millar klick prestanda t.ex. Att G305 är populär och säljer i rekordvolymer är en nobrainer.

Tekniker

Polling rate är här på gamefina 1 ms, accelerationen på 40 G & hastigheten på max 400 IPST – hög prestanda med andra ord. Vad som skiljer sej åt från vårt toppval är framförallt utformningen där G Pro X även passar för de som kräver lite större grepp. Även sensorns rörelseupplösning (dpi) samt vikt & glidyta kan vara avgörande för val. G305 väger in på lite tyngre 99g och med en lägre dpi på 12000. Stabil gameprestanda, men för de mer avancerade fps-lirarna ger toppvariantens 4K sensor en mer x-akt 25k dpi.

Den lägre vikten, uppladdning under användning samt bättre material på glidytor talar även för pro variantens fördel. Rimligt bra prestanda & hög byggkvalité som räcker långt för de flesta av oss till ett blygt pris är denna trådlösa gamingmus starka kort.

Sammanfattning

För pengen man här lämnar ifrån sej är G305 faktiskt ett mindre kap och ledigt bästa trådlösa gamingmus 2023 i budgetklassen enligt oss. En bra mus överlag och även stabil för bra gaming till ständigt rea-pris. För en jämförelse mellan G305 och G Pro X kan du kolla in rtings side-by-side.

Xtrfy M4 RGB - Bästa Mus För Gaming 2024 Kabel

Gamingmus för högerhänta

Bästa Gamingmus 2024 kabel – Xtrfy M4 RGB som kommer i 5 olika editions. M4:an är en storsäljande 71 grams mus för gaming och speciellt anpassad för högerhänta. Musen är utvecklad tillsammans med pro-gamers och riggad med RGB-belysning. Med Omron switchar är och Pixarts gamesäkra 3389 sensor i botten är det mångas förstaval när man ska hämta hem just en  kabelansluten mus för säker gaming.

M4:an är en kabelansluten gamingmus specifikt utvecklad för högerhänta gamers och kommer i en ny ergonomiskt uppgraderad Xtrfy design för bättre grepp under långa sessions.  Här finns gamesäkra Omron brytare som certifierats för 20 miljoner precisa klicks. Även sladden har fått sej en upgrade och EZcord är namnet som ska ge ett bättre flyt och följsamhet via en flätad ”strumpa” som omsluter kabeln, bra tänk där tycker vi.

Även invändigt har förbättringar gjorts i form av en beläggning som ska hålla damm och kaksmulor borta från elektronik & mekanik – genomtänk och bra där oxo.

Tekniker

DPI värdet som enkelt justeras via knapp på undersidan ligger här i spannet 4000-1600 med en maximal standardavvikelse på -4,3% vid 800 DPI enligt sweclockers tester vilket är väl godkänt. Sensorn presterar även bra i testen av hastighet, precision och responstid. Även känsligheten av knapparnas tryck plussas för som jämna och stabila jämbördes. Se gärna den utmärkta genomgången via länken nedan.

Gamingmusens uppdateringsfrekvens kan även justeras i intervallen 125, 500 & 1 000 Hz och sammantaget ligger M4:an som förväntat med Pixarts sensor i toppklass när det kommer till egenskaper för optimal gameprestanda.

Övrigt

Att glidet är viktigt vet inte bara skidåkare, när det kommer till en bra mus för gaming som aspirerar på topprank ska friktionen vara minimal. Här bjuds PTFE-skates med rundade kanter för maxflyt. Som namnen antyder kan man här roa sej med avancerade ljuseffekter via RGB som justeras direkt på musen – en enklare genomgång av funktionerna kan ses i videon nedan. M4:an checkar in med måtten B: 688 D: 120 H: 39 mm Vikt: 71 g.

Sammanfattning

Xtrfy M4 RGB är i slutändan en populär & utmärkt gamingmus speciellt utvecklad för högerhänta och ligger prismässigt bra till. Storleksmässigt är Xtrfy M4 i mitten med en mini-dragning åt det mindre och passar alltså de flesta väl. Medföljer gör trevligt nog oxo en xtra uppsättning skates så tumme upp på det. Höga betyg av användare och bra recensioner i finpressen lägger vi också till som xtra krydda.

Xtrfy M4 finns även i en lite mindre modell, benämnd Xtrfy M42 RGB. Här är måtten B: 63 D: 118 H: 38 mm Vikt: 59 g.

Glorious Model O - Bästa Kombi

Populära Glorious

Glorious Model O Matt är en omåttligt populär mus som finns i både kabelansluten och trådlös variant. Här har vi att göra med en fsp-shooter i flugvikt – vi får här 67 modiga gram att slita ut musmattan med. Med en Pixart 3360 Sensor, Omron-brytare, full RGB med 8 effekter i 3 zoner och 2 meter fint flätad kabel är det en gamingmus värd att kolla in.

Tekniker

Gamingmusen från Glorious kommer alltså med beprövade & gamesäkra sensorn 3360 från Pixart med en polling rate på 1000hz / 1ms och en acceleration på max 50G. Känsligheten är justerbar mellan 400 – 12 000 DPI i steg om 100.

Trots det relativt låga priset är denna kabelanslutna gamingmus bestyckad med Omron-brytare med en förväntad livslängd på + 20 miljoner klick. Både brytare och scroll får bra betyg och du kan ta en titt på när ett ivrigt triggerfinger utmanar för ljud/klick-test här.

RGB & Skates

Även Glorious glider fram med premium G-skates i 100% virgin PTFE, skatsen tjocklek är här på 0.81 mm med rundade kanter för maximal surf på mattan. Musen kommer med full RGB belysningen som är uppdelad i 3 zoner, höger/vänster & scrollen. 8 olika belysningslägen finns oxo att välja bland. Musens belysning kan justeras utan programvara och kan även stängas av helt när man känner för det.

Sammanfattning

Med riktigt bra recensioner och omdömen som ”Helt klart den bästa gamingmusen jag ägt!” är Glorious Model O att fundera på när den gamle ska uppgraderas. Med Omron brytare & toppglid, RGB och en vikt på 67g till ett mycket trevligt pris sätter vi Glorious som ett sammanlagt topp-val om du föredrar att köra en sladdad mus för gaming.

Mer Gaming