Bästa Tangentbord För Gaming 2024

Tangentbord för gaming bäst i test 2024 – T-bord för gaming finns det gott om att välja bland – snygga, dyra, mindre bra och utmärkt special-anpassade bord. 4 av de bästa tangentborden  – Trådlöst & Kabel – som gamescenen har att erbjuda i dag tas en titt på i genomgången.

Bästa Tangentbord Gaming 2024
Logitech G915 TKL

Bästa Tangentbord 2024 Gaming

Logitech G915 TKL blir vårt val som tangentbord bäst i test 2024 i smidiga formfaktorn TKL. Här finns såklart Logitechs gamesäkra trådlösa Lightspeed teknik som levererar betongstabil prestanda på 1 ms. Med precisa lågprofilerade GL brytare garanteras en skön och exakt återkoppling av dina säkra wasd. Vårt val av tangentbord bäst i test 2024 för gaming.

Ett snyggt tangentbord är väl kanske inte det viktigaste, men G915 är välbyggt med en snygg design tycker vi. Här har Logitech inte sparat på något för att skapa det ultimata tangentbordet för gaming, materialvalet är här t.ex en hightech flygplansklassad aluminiumlegering som val för ramen.

Men visst, kanske det första man funderar på är valet av brytare.  Med G915 kommer de precisa mekaniska & sköna GL-brytarna i varianterna Tactile, Clicky & Linear – alla lågprofilerade med 1 ms LIGHTSPEED, respons på 1.5 mm och en full slaglängd som stannar på 2.7 mm.

För de som gillar att göra & fixa med RGB introduceras med tangentbordet Lightsync RGB. Via Logitech G HUB kan effekter ner till enskild tangent anpassas efter dina önskemål med ett färgomfång på 16,8 M färger vilket räcker även om man är smånördig.

Färdiga förvalda scheman finns annars att välja bland för den som tycker det räcker och du kan skifta 2 RGB profiler direkt på bordet utan att gå in i programvaran. 

För snabb åtkomst finns förutom dubbla RGB-scheman även 3 makroprofiler tillgängliga direkt på bordet samt en hel övre line med 8 knappar för multimedia & div config hantering.

Det uppladdningsbara batteriet håller ungefär för upp till 40 h användning, och bordet kan sen även köras vidare sladdat under tiden som batteriet samtidigt laddas via Micro USB. En batteriindikator visar det den ska för enkel koll på statusen.

Som en smart extrafiness finns en liten lucka där du kan förvara usb stickan, praktiskt när det är dags för bortamatch. Logitech G915 finns tillgänglig för kvalité gamers med varianter av brytare i modellerna Tactile, Clicky & Linear. För snabbkurs brytarna emellan kan du ta en titt här.

Hemma hos oss blir ändå varianten med GL Tactile brytare vårt förstaval som bäst i test & bästa tangentbord för gaming 2024 – med sin låga profil & bibehållen mekanisk feel är det ett bord värdigt våra gamesäkra fingertoppar.

Bästa Gamingtangentbord 2024 Fullstort
Razer BlackWidow V3 Pro

Bästa Tangentbord För Gaming 2024

Bästa Gaming Tangentbord 2024 ink. numpad. BlackWidow är ett klassiskt mekaniskt tangentbord för gaming som många av världens bästa gamers trummat på i den trådbundna varianten. Nu släpps V3 Pro i trådlös frihet – och många har väntat länge. Ett stabilt bord & mångas toppval av bästa gaming tangentbord.

Blackwidow V3 PRO är med sitt inbyggda handledsstöd ett av de populäraste tangentborden & väl anpassat för bekväm gaming även under lägre rundor. Som high-end tillverkare med ambition att leda utvecklingen sparar inte Razer på något.

Med V3 PRO ges t.ex två lagers formgjutning on top på tangenterna – så även de mest klickglada får alltså jobba hårt för att slita ut sina WASD. 80 miljoner game-exakta klicks ska tangenter & mekanik hålla enligt Razer.

Med modellens transparenta brytarhus ges RGB:n här xtra chans att glänsa om man vill. Via utmärkta mjukvaran Razer Chroma anpassas RGB-belysningen helt efter egen smak. Förinställda scheman & färg-grupper, fast lägen i en färg eller helt egna anpassningar.

RGB:n synkar här dynamiskt med över 150 redan anpassade games Med Razer HyperSpeed snabba 2,4GHz RF är fördröjningen inte märkbar och här kan du även koppla upp med både kabel & Bluetooth om du vill.

Pro serien kommer med 3 olika typer av switchar. Green –  Tactile & Clicky, Yellow – Linear Silent och Orange – Tactile Silent. Du kan ta en titt här hos razer för en närmare granskning.

Bortsett från game anpassningar kommer Blackwidow även med andra finesser. Upp till höger hittar vi ett anpassningsbart digitalt multifunktionellt hjul samt medietangenter där volym, ljusstyrka, play, paus mm hanteras.

Med Blackwidow V3 PRO tar Razer ännu en gång ett stadigt grepp som ledande high-end val, nu i kategorin fullvuxet trådlöst tangentbord för gaming. Är gamingbordet du söker ett med numpad är V3 PRO ett svårslaget alternativ oavsett om det är tactile eller clicky man vill åt.

Bästa Gaming Tangentbord III
Asus ROG Falchion

Bra Tangentbord För Gaming 2023

ASUS ROG Falchion är ett trådlöst mekaniskt Cherry Red /Brown RGB gaming-tangentbord med utmärkta betyg av sina användare. Den stabila trådlösa 2.4 GHz anslutningen, det sköna anslaget och bordets genomgående höga byggkvalité plussas för. Falchion kommer i smidiga formfaktorn 65% och RGB hanteras av marknadens troligen bästa config – Armoury Crate/Aura Sync med mängder av möjliga RGB effekter.

Asus Falchion är ett gaming-tangentbord med den mindre 65% formafaktorn, dvs utan F-tangenter och numpad, via FN kan F knappar ändå simuleras om man vill.

Som trådlös teknik skippar här tack o lov Asus Bluetooth och kommer med en stadig 2.4 GHz anslutning som effektivt håller all form av input lag på behörigt avstånd.

Inställningar sköts smärtfritt via Asus gedigna Armoury Crate. Batteritiden som användare gärna plussar för är enligt Asus här på imponerande 400 timmar.

En finess är det inbyggda vändbara locket som skyddar mot damm när tangentbordet får vila och gör det samtidigt smidigt att ta med sig till bortamatchen. Då bordet är mindre & jämförelsevis lätt tackar vi för att man placerat gummifötter undertill för att hålla tangentbordet på plats även vid lite intensivare gaming.

Nästa finess är touchplattan till vänster. Plattan kan konfigureras i 3 sektioner till specifika funktioner of your choice – volym, RGB osv och plattan i sej syncar även snyggt med övriga RGB:n.

Men just denna platta är också den funktion som ges mer blandade omdömen av användare. Vissa tycker här att den är allför lätt att komma åt av misstag, plattan kan då låsas om vill för att eliminera den risken.

ROG Falchion:s användare plussar stort för sköna precisa brytare (Cherry MX RGB tillverkade i Tyskland), snygg RGB funktion, bra batteritid samt Falchion:s genomgående  utmärkta finish & byggkvalité. Stabilt 65% gaming-tangentbord från game-giganterna Asus.

Tangentbord Gaming Bäst i Test 2024 Pris
Keychron K8 RGB Gateron

Trådlöst tangentbord - Keychron K8 RGB Gateron

Keychron K8 är ett trådlöst mekaniskt tangentbord i TenKeyLess 80% version.  Switcharna som ger oss en bra taktil feedback av typ Gateron finns att välja i röda och bruna versioner. 

Detta mekaniska tangentbord kommer alltså med Gateron switchar, vilka ger en trevlig feedback utan att låta överdrivet mycket. Designen känns robust och stabil och här ges en hållbarhet med upp till 50 miljoner klick enligt tillverkaren. Med en stadig byggkvalitet och responsiva anslagskänsla är K8 uppenbart bra lämpad för gaming. Multimediaknapparna sitter på plats medans det bör påpekas att vi här saknar den programmerbara makrofunktionen.

Tangentbordet har en genomtänkt design och är utrustat med två justerbara vinklade gummifötter. Är man petig som oss så skulle vi ändå gärna sett att man skickat med ett handledsstöd i förpackningen.

K8 komer med Broadcom Bluetooth 5.1-chipset som kan ansluta upp till tre enheter samtidigt, och bordet är kompatibelt med både macOS och Windows. En USB Type-C-anslutning för trådbunden användning läggs också till listan.

En batterikapacitet på 4000mAh ger oss upp till fina 240 timmar att arbeta med om vi skruvar ner bakgrundsbelysningen. Gillar man att köra med RGB-bakgrundsbelysning kan den anpassas efter behag utifrån en mängd olika presets.

Slutsatsen blir att K8:an från Keychron är ett prisvärt och mäkta populärt tangentbord för med bra känsla i botten för både gaming och annan aktivitet framför skärmen. Intressant köp i den lite lägre prisklassen säger vi.

Mer Gaming 2024