Gamingstol & Gamingbord Bäst i Test 2023

Gamingstol & Gamingbord
Bäst i Test 2023

Bästa Gamingstol 2023 & Bästa bord för gaming i test – Att sitta kungligt i en bra gamingstol under sitt gameplay ger såklart både en schysstare upplevelse & ett bättre resultat. Under långa rundor är det viktigt att vi samarbetar med vår rygg, nacke & axlar så vi kan använda kroppen även dagen efter.

Att sitta illa är helt enkelt något som ska undvikas, så vid gaming är en speciellt anpassad gamingstol och ett vettigt gamingbord riktigt bra spenderade slantar.

I testet spanar vi på bästa gamingskrivbord och bästa gamingstol 2023 utifrån pris, kvalité & popularitet. Vi kollar in ett antal olika varianter från premium-klass till enklare men ändå bra anpassade bord & stolar för gaming.

Är man inte helt på 24/7 är en snabbkoll på vad andra gamers & dedikerade gamesidor har att säga innan man lämnar pengarna ifrån sej. 

Nedan finns ett par gamingstolar och gamingskrivbord som ger bra värde tillbaka för varje krona. 

Bästa Gamingbord & Gamingstol

Gamingstol Bäst i Test 2023

Under 4 veckors tuffa tester med både gamingrundor, lankvällar/nätter och annat man pysslar med framför skärmen har vi bekantat oss med marknadens ledande gamingstol – Secretlab Titan Evo.

I en större och mer minutiös genomgång kan vi  – efter full ”instittning” – presentera våra erfarenheter i detalj. Men vi kan redan här ge en hint – vi har aldrig suttit bättre, snyggare och nöjdare – Läs testet här.

Gamingstol 2023 Premium | Noblechairs Hero

Noblechairs Hero
Bästa Gamingstol 2023

Gamingstol Bäst i test 2023 - Noblechairs Hero

Gamingstol Bäst i test 2023 Premium II – Hero är ett populärt & uppskattat premium val av stol för gaming med bra recensioner och nöjda användare. Hero tillverkas i olika kombinationer av material & färger och modellen vi väljer som bäst i test kommer i konstläder och med färgvalen Svart/Vit – Svart/Röd / Svart.

Gamingstolen finns även i den dyrare Real Leather varianten med ett prispåslag för de som vill stila med äkta läder. Välbyggd gamingstol som passar fint oxo för både lite bredare & längre & tyngre gamers.

Premium

Som premium-modell är Noblechairs Hero gamingstol genomtänkt både ergonomist och med materialval väl anpassade för även de lite längre ”sittningarna” som det gärna blir emellanåt. Konstruktionen är här av stabilt stål som välkomnar gamers upp till 200 cm och fullvuxna 150 kilogram. Mjukdelarna är uppbyggda av ett formbart minnesskum med ett överliggande 1,5 mm tjockt konstläder med bra förmåga att ”andas” och hålla värmen borta – Premium.

Funktioner

Inställningsmöjligheterna är många för att kunna justeras till en perfekt bekväm sittställning. Från topp till tå mäter Noblechairs gamingstol 137 cm med fullt utslag och kan höjdledes justeras 8 cm till 129 cm. Ryggstödet med stadiga sidokuddar checkar från svank till topp in på 89 cm och kan tiltas mellan 90-135 grader. Stolen kommer också med en ratt – nu snackar vi inte racing utan en ratt för att justera det lyxigt integrerade svankstödet för ländryggen – Premium.

Tittar vi vidare hittar vi vad Noblechairs kallar 4D armstöd och just armstöden är ofta på enklare stolar en smal ram som mest är där för syns skull, men här har man tänk till. Armar men framförallt axlarna kommer tacka dej över tid för stödet du investerat i.

Stöden har ett ytmönster för fastare grepp så du slipper halka runt och är stoppade med kallskum. För att kunna fixa optimal individuell rät vinkel kan stöden här justeras både sid, djup, vinkel och höjdledes. Ingen ”pinne” att stödja mot med andra ord utan genomtänkt för maxkomfort – Premium.

Endgame

Vill man sitta lite bättre än grannen och hjälpa kroppen undvika mindre bra positioner och problem är Noblechairs Hero en gamingstol att sätta upp högt på listan tycker vi (och många andra). Vad som talar emot är uppenbart pristaggen – Premium.

Gamingstol Bäst i Test 2023 Hybrid | Arozzi Vernazza Soft Fabric

Arozzi Vernazza Soft Fabric
Bästa Gamingstol 2023 Hybrid

Bästa Gamingstol 2023 Hybrid

Bästa Gamingstol 2023 Hybrid – Vernazza Soft Fabric från populära gamingstol tillverkaren Arozzi är lite mer åt hybridhållet av standard / gaming stol. Klädd med ett kvalitetstyg ger modellen en mer traditionell look och en lite mjukare upplevelse utan det klassiska ”gnidande” ljudet som kan komma när man far runt i en lädervariant.

Men tro nu inte att det är en vanlig kontorsrullare – föregående modell av denna gamingstol utsågs 2019 till årets bästa gamingstol av IGN och ges fina omdömen av användare. Mest plussas för att stolen är skön att sitta i även under långpass och den snygga designen.

Den kritik vi hittar gäller främst att sittdynan inte kan justeras framåt/bakåt. Vernazza kommer också med nack & rygg kuddar och justerbar höjd via gaslift. En stabil & fällbar ryggdel samt armstöd justerbara i höjd, bredd och djup är andra funktioner för att få till den perfekta positionen.

Letar man efter en lite mer klassig stol för gaming utan fartränder och med lite mjukare egenskaper är Vernazza ett bra alternativ som bästa gamingstol i mid/high-end klassen.

Svive Gemini | Gamingstol Hybrid Alternativ

Svive Gemini | Hybrid Alternativ

Gamingstol Svive Gemini

Svive´s mycket populära Gemini är såklart den enda riktiga utmanaren i high-end när vi tittar på gamingstolar i hybridklassen.

Nack & ryggkuddar med minneskum –  andningsaktiva material – upp 30 graders anpassad lutning & 180° tilt.

OBS: Gemini är en gaminstol som passar extra bra för gamers med större mått – och användare rekommenderar att man iallafall bör toppa minst 180 cm över marknivån för en bekväm position.

Svive Svive Gamingstol Ergonomi

Gamingstol Bäst i Test Prisvärde | Arozzi Verona v2

Arozzi Verona v2
Gamingstol Bäst i Test Prisvärde

Gamingstol Bäst i Test Prisvärde

Bästa Gamingstol 2023 sett till prisvärde – Vill man sitta komfortabelt under sin gamerunda utan att tömma kontot alltför mycket kan gamestolen Verona v2  från specialisterna Arozzi vara värd att ta en titt på.

Gamingstolens mått passar här bra även för kortare gamers och beskrivs av sina användare att ”dra” åt det lite mjukare/softare hållet.

Verona v2 kommer i några olika färgval men alla i samma slitstarka konstlädermaterial. Ramen är vadderad med mjukt skum i både säte & ryggstöd för bekväma sessions. 

Funktioner

Gamingstolen från Arozzi är anpassad för gamers i viktklass upp till 140 kilo kommer med standardfunktioner för höjdjustering via gasfjäder-typ. Anpassningsbara kuddar i form av stöd för korsrygg och nacke finns liksom standard gungfunktion, låsbar ryggstödslutning upp till 160° samt justerbara armstöd.

Endgame

Användare tycker här att man får mycket gamestol för pengen och plussar för bra & mjuk sittkomfort generellt, ett lättmanövrerat & bra stöd för korsryggen samt de vadderade justerbara armstöden. Med nöjda användare och ett jämförelsevis lågt pris blir Arozzi Verona v2 blir vår bäst i test gamingstol 2023 i den lite lägre prisklassen.

Verona V2 finns även i en Pro version som ger möjlighet att gunga stolen bakåt och låsa den i ett valfritt läge.

Bästa gaminstol 2023 Budget | HyperX Blast

HyperX Blast
Gamingstol Bäst i Test 2023 Budget

Gamingstol Bäst i Test 2023 Budget

HyperX Blast Core är en storsäljande gamingstol som kommer med ett bra pris sett till både design, komfort och kvalité.

PU-klädsel med diamantstygn, tilt-justering 135 grader, höjdledes gasdämpare och stöd för både nacke & svank samt justerbara armstöd. En intressant stol i tuffa budget-klassen.

L33T Gaming Energy | Alternativ Gamingstol Budget

L33T Gaming Energy
Alternativ budget

blank

L33T Energy Gamingstol är full av fräcka detaljer, bl.a. solid plastbotten och bästa möjliga gascylinder. Sitt lättare och bekvämare med ergonomiskt och tryckavlastande svalt skum, kombinerat med elastiska remmar i sitsen som ger optimalt stöd.

L33T Energy är en gamingstol i den lägre prisklassen och ett intressant alternativ i budgetklassen. Stolen kommer byggd med ett tryckavlastande skum som ger bekvämt och bra stöd under gamerundan. Trots prisklassen noterar vi en handtillverkad metallram och en klass 4 gascylinder.

Stolen är designad med ett överdrag i konstläder med snygga variationer i blå, röd, grön eller svart som grundtema.

Playseat Challenge | Gamingstol Racing Bäst i Test

Playseat Challenge
Gamingstol Bäst i Test Racing

Bra Racingstol 2023

Playseat Challenge är en lite annorlunda gamingstol i gaming-djungeln. En riktig racingstol med fästen för både ratt o pedaler har hittat fram till racing-entusiaster via specialisterna på playseat. En cockpit för racing!

Playseat Challenge kan vara en gamingstol att landa i för en bekväm och mer realistisk racing med praktiska anordningar för att enkelt fästa ratt o pedaler på plats. Efter pole position och pokal kan man smidigt fälla ihop 9 Kg racingstol och stoppa undan tills nästa runda om man så önskar. Nice & till ett bättre pris än man tror.

Bästa Racing stol 2023 Playseat Evolution

Gamingstol för Racing bäst i test 2023 – Vill man växla upp sin racing-rigg med en stadigare variant finns det hos Playseat ett par varianter där just Evolution sticker ut med sin premiumkonstruktion och bra prisvärde. Här ges en än bättre bekvämlighet när en racingrunda står på menyn.

Racingstolen kommer med en svartlackerad ram av förstärkt stål och en racing-designad sits i konstläder av bättre kvalité, justerbar ratt och pedaler samt ett växlingsstöd. För att snabbt komma igång finns redan fästpunkter för de större tillverkarnas rattat från Logitech och Thrustmaster. Sits, pedal och ryggstöd är alla självklart justerbara för anpassad och bekväm sittställning.

Även denna stol anpassad för racing är praktiskt ihopfällbar.

Architect 3.0 | Populära iiglo

iiglo Ergo Kontorsstol

iiglo är en mycket populär höj & sänkbar serie skrivbordsstolar som kan vara intressant om man inte vill ha den utstuderade game-looken.

iiglo Ergo – Ryggen är klädd i ventilerande mesh som håller värmen borta med bra luftcirkulation. 5 hjul och en kapacitet att hantera upp till 150 kg gamers och stolen får trots en lägre prislapp riktigt bra omdömen av sina användare.

Vi länkar även till de lite lyxigare och mer justerbara varianterna iiglo Architect 3.0 & iiglo Architect 5.0 – även de populära och prisvärda val med höga betyg.

Arozzi Arena Gaming Desk | Gamingbord Bäst i Test 2023

Arozzi Arena Gaming Desk
Bästa Gamingbord 2023

Gamingbord bäst i test 2023

Gamingbord bäst i test 2023 – Arozzi Arena Gaming Desk är kanske marknadens populäraste gamingskrivbord och kommer med en heltäckande tvättbar 4 mm musmatta. Gamingbordet har naturligtvis relevanta kanaler för smart och smidig kabelhantering och bra recensioner av dess användare.

Med Arozzi Arena Gaming Desk  finns det gott om plats för dubbla skärmar, högtalar-setup, sportdryck och radie för att svajpa mus om man gillar att ta ut svängarna. Den vattenresistenta heltäckande musmattan är här listigt avtagbar & tvättbar så man enkelt kan hålla bordet fräscht.

Bordets ram och ben är i metall som garanterar en stabil gamerunda utan irriterande gung även när det blir intensivt emellanåt. Bredden ligger på 160 med ett djup på 80 cm. Du kan justera höjden 10 cm för att få den perfekta sittningen och Arena Gaming Desk blir vårt och många andras toppval när ett bra bord för gaming ska hämtas hem.

Svive Altair Gaming Desk | Populärt Bord För Gaming

Svive Altair Gaming Desk
Skrivbord För Gaming

Bra gamingbord 2023

Svive Altair Gaming Desk är det bord som oftast nämns som bästa alternativt bord för Gaming vs Arozzi Arena. Även Svive Altair kommer med en heltäckande tvättbar 4 mm musmatta. Smart kabeldragning och en lite stillsammare look kan också tala till fördel för Svive bordet.

Fördelar Med En Gamingstol

Bra gamingstolar ska ha en hög nivå vad gäller ergonomi och därmed ge fler möjligheter än standardvarianter till att justera och anpassa sittställningen utifrån dina egna specifika preferenser. Stolarna ska ha bra stöd för både svank och nacke.

Denna helt avgörande skillnad gör just gamingstolar speciellt bra för gamerundor som ofta har en tendens att emellanåt kunna bli rätt långa.

En specialanpassad gamingstol med rätt design pryder dessutom rummet och ger självklart en bättre ”feel” att sätta sej i när det är game on.

Avancerade gamingsstolar kan komma med specialfunktioner som inbyggda portar, högtalare och fack för tillbehör & önskat näringsintag.

Mer Gaming