Bästa Nätaggregat 2023

Ett bra nätaggregat för din dator ska inte bara leverera stabil ström, de ska även arbeta tyst där fläktens funktion är att kyla komponenterna – inte att överrösta dammsugaren. Vi har alla vart där gissar vi och till slut tar man sej samman och hämtar hem ett nytt nätaggregat av bra kvalité.

Nätaggtregat är kanske inte den hetaste delen i vår dator – men tveklöst en av de viktigare. Vi rekommenderar utan prut att inte snåla på när psu:n behöver uppgraderas för att t.ex klara det nya grafikkortets krav. Inte bara för att noname / budget prylar har en tendens att skramla o dras med whine – ful-komponenter kan i värsta fall fallera och skicka fel strömstyrka med trasiga grafikkort osv som följd. Vi undviker också gärna att få en el-kyss när vi klappar vårt goda chassi godnatt.

Nätaggregat Bäst i Test 2022

Corsair RMX - Bästa Nätaggregat 2023

Nätaggregat Bäst i Test 2023

Bästa psu 2023 – Corsair är som bekant kungarnas kung och gigant när vi kommer till att spana in marknaden för bra nätaggregat, eller om man föredrar psu (Power Supply Unit). Efter många långa år i toppen har man skaffat sej ett välförtjänt renommé som toppval när det är dags för ny strömförsörjning av datorn.

Just RMX serien är idag toppsäljaren och mångas val när vi växlar upp strömtillgången. Nätaggregaten levereras med japanska kvalitets-komponenter & betong-stabil spänningsreglering med utmärkt verkningsgrad. Låg ljudnivå i toppklass med semipassiv fläkt reglering för att chilla ner när mindre kraft/kylning behövs. Trevliga kabelstrumpor pryder även de viktigare anslutningarna.

Aggregaten ges som förväntat fina recensioner av bransch media och dess användare där kombon av kvalité och prisläge gör serien till första-valet för både gamers och office-experter worldwide. Bästa Nätaggregat 2023.

Asus ROG Strix Gold - Bra PSU High-End

Kvalité med Asus

Asus är en av få egentliga utmanare till Corsair´s dominans. Med tungt förtroende inom företrädesvis gaming men även standardmiljö är alltid Asus en spelare att ha koll på. Asus Rog Strix Gold är en serie nätaggregat som speciellt riktar sej mot gamescenen med sin ROG logga på plats.

Serien ges mycket goda omdömen och matchar Corsair RMX överlag. Den tysta gången och hög bygg kvalité plussas för och som minusvariant finns bara priset. Som gamer kan kanske ROG-Loggan vara värd en slant och sitter man på andra Asus-komponenter kan en Asus psu kännas bra. Utmärkta premium nätverksaggregat med bra flås men kanske lite väl hissat pris kan vi nog tycka.

Corsair CX RGB - Bästa Nätaggregat 2023 RGB

Snyggast RGB

Corsair´s CX serie rullar in som ett av fåtalet nätverksaggregat med mysfaktor. Ja vi tittar på en psu med RGB. Då det är Corsair kan vi vara säkra på kvalité och serien kommer också med uteslutande Japanska kondensatorer.

RGB:n styrs via Corsair´s iCUE programvara eller via moderkortets 3-pins 5V stift. Köpargumentet är här just RGB funktionen, men med den skalas också garantin ner till 5 år. Övrig nedsida är enstaka påpekanden om att serien inte riktigt kan mäta sej gentemot toppvalen när det gäller ljudnivån.

Är man all-in på RGB blir CX serien bästa nätaggregat 2023 av få val och CX:an får helt ok recensioner utan att riktigt nå toppvalen.

Shark Gaming Bloodpump - Bästa Nätaggregat 2023 Pris

Prisvärt Non Modular

Bloodpump är en prisvärd serie från danska gaming-specialisterna Shark Gaming. Serien finns i 500 & 800W varianterna. Hög effektivitetsnivå – 88%/88+, Bronze Certified och trevligt tystgående modell – max 19dBA.

EVGA 80+ BRONZE - Bästa PSU 2023 Budget

Budget Psu Non Modular

EVGA BR 500W är en Certificerad 80 Plus Bronze psu i Non Modular modll med ett riktigt budgetpris trots stabila egenskaper. En Temperaturstyrd standardfläkt på 120 mm ser till att hålla innehåller i chassit nöjda. Anslutningar som erbjuds är 1 x 24 Pin ATX / 1 x 8-pin (4+4) EPS (CPU) / 2 x 8-pin (6+2) PCIe / 6 x SATA och 3 x 4-pin Peripheral.

Mer Gaming