Surround­förstärkare Bäst i Test 2023

 Bästa Surround­förstärkare 2023

Vi tar en titt på marknadens populäraste val i skiftande prisklasser för surround­receivers. Surround­förstärkare Bäst i Test 2023 generellt för prisvärde i både high-end och den prisvänligare budgetklassen.

Hemmabio förstärkare Bäst i Test 2023

Bäst i Test Surround­förstärkare
Bästa Surroundförstärkare 2023
Denon AVC-X3800H
Bästa Surround­förstärkare Midrange
Surround­förstärkare Bäst i Test 2022 Prisvärde
Denon AVR-X1700H
Mest Prisvärda Hemmabioreciever
Bra Surroundförstärkare 2023 - Sony STR DH790
Sony STR DH790

Surround­förstärkare Bäst i Test 2023 - Denon AVC-X3800H

Surround­förstärkare Bäst i Test 2023
Denon AVC-X3800H

Bästa Surroundförstärkare 2023

Surround­förstärkare bäst i test blir Denon AVC-X3800H – Med en bra prisbild i förhållande till prestanda ligger hemmabio specialisterna på Denon som alltid i toppklass med sina produkter oavsett prisläge.

Vi tittar här på AVC-X3800H som med en 9.4 utväxling, 8K Ultra HD kapacitet och 2 Mulitizoner är först ut – vårt tips som bästa hemmabio-förstärkare i High-End segmentet.

Bästa Surround­förstärkare 2023

Med ett 9.4 system ges den extra skjuts i ljudbilden som behövs för att uppleva en sömnlös surround utan tapp av positioner i snabba övergångar. Självklart är krav på kvalité en fråga om personliga preferenser men för den finare klassen sätter vi ribban på 9.4.

Värt att påminna om är man här behöver ett rum på +30 kvm för att kunna utnyttja tekniken med bästa resultat. Dolby ger oss rekommendationer för högtalarnas placering och vi hittar här snarlika 9.1 systemet med 1 Sub via Dolby´s setup-guide. Akustik korrektion i form av avancerade Audyssey MultEQ XT32 finns även tillgänglig på denna AVC-X3800H modell.

Specs & Tekniker

105 äkta hifi-watt via två kanaler finns att tillgå och med eARC sänds signalen oavsett komprimering eller surround standard tillbaka via HDMI för att maximera ljudstandarden från de olika stream-tjänsterna som Cmore, Netflix med mera. 

Dolby Atmos och DTS:X är som bekant de dominerande teknikerna för att producera en trovärdigt surround upplevelse och stöd för bägge varianterna finns självklart på plats här. Som toppmodell finns även stöd för exklusiva Auro-3D för virtuella höjdkanaler. De 4 möjliga sub-basarna kan desutom kalibreras Individuellt.

Båda teknikerna eftersträvar bland annat att kunna skapa en känsla av ljudets färd i höjdled – Dolby Atmos är dock den enda av dessa som ger stöd för att placera ut dedikerade högtalare för ändamålet. Förutom denna skillnad är Dolby Atmos teknikens största fördel att flertalet av stream-tjänsterna stödjer tekniken medans DTS:X stora fördel är att du själv kan justera ljudnivå på individuella objekt – t ex höja ljudet för explicit dialogen.

Sammanfattning

AVC-X3800H är tveklöst ett bra val för oss som gärna skruvar upp ljudet även vid gaming-rundan. Med HDMI 2.1 ges förutom stabilt 8K-stöd för PS5 & Xbox X även 4K/120 Hz och stöd för Auto Low Latency, Quick Frame Transport och Variable Refresh Rate.

Koppla upp vad du vill mot HDMI 2.1 och du har allt stöd du behöver hos AVC-X3800H för optimal gaming.

Surround­förstärkare Bäst i Test 2023

Som surroundförstärkare i den högre mellanklassen tycker vi AVC-X3800H levererar hög kompetens och bäst värde krona för krona och blir därför också vårt tips som bästa val av surroundförstärkare 2023.

Växla Upp - Denon AVC-X4800H

Surround­förstärkare bäst i test 2023

Bästa Surround­förstärkare  Premium+

Med 9.4 kanaler (11.4 Pre Out) har du möjlighet att uppgradera ditt surroundsystem utefter eget tycke. Det innebär ett optimerat surround-jud för format som  Dolby Atmos med Height Virtualization, DTS:X, eller Auro-3D. Äkta 3D-ljud i bästa finklassen kan förväntas med denna surround­förstärkare.

Här ingår Demon:s patenterade digitala teknologi för rumskorrektion – Audyssey MultEQ XT32 –  vilket precist anpassar ljudet till just ditt rum. Receivern levererar 125 äkta hifi-watt – rejält med kraft till dig som söker det ”lilla extra” när hemmabiosystemet ska införskaffas eller uppgraderas till high-end kvalité.

Till listan av tekniker och möjligheter kan som exempel nämnas 32-bitars ljuduppsampling – 32-bit DDSC-HD Signalbehandling med AL32 Multichannel – Tvåvägs Bluetooth för hörlurar – Ingång för skivspelare samt ett grafiskt användargränssnitt.

blank

Denon AVR-X1700H - Surround­förstärkare Bäst i Test Prisvärde

Denon AVR-X1700H
Surround­förstärkare Bäst i Test Prisvärde

Bästa Surround­förstärkare 2023 prisvärde

Surround­förstärkare Bäst i Test 2023 Midrange

Denon AVR-X1700H är en utmärkt 7.1 hemmabioreceiver på 80 äkta Hifi Watt med kapacitet för 5.1.2 Dolby Atmos – Dolby Vision, HEOS multiroom samt stöd för Spotify, Tidal samt flertalet andra stream-tjänster sitter också på plats här.

Surround­förstärkare Bäst i Test 2023 Prisvärde

Sony STR DH790 - Bästa Hemmabioreceiver 2023 Insteg

Sony STR DH790
Bästa Hemmabioreceiver 2023 Insteg

Bra Surroundförstärkare 2023 - Sony STR DH790

Bästa Surround­receiver 2023 Prisläge

Sony STR DH790 är en mycket populär surroundförstärkare som levererar bra hemmabio-känsla i segmentets bättre instegsklass.

Bra stöd hittas här med både Dolby Atmos och DTS:X samt smarta S-Force PRO tekniken som kan producera ett surround-ljud från endast 2 högtalare vilket är bra om man tänkt att bygga ut sitt system efter hand.

Atmos & DTS:X

Sony STR DH790 som checkar in med en 7.2-setup hjälper dig designa ett surroundsystem för bra surround-ljud för både film och spel. Med ljudformaten Dolby Atmos och DTS:X ges  en riktigt bra surround-upplevelse där t ex ett 5.1.2 system enkelt konfigureras för en i sammanhanget mindre peng .

Anpassa

Med Sonys enkla och välfungerande automatiska kalibreringssystem Digital Cinema Auto Calibration (D.C.A.C) justeras dina högtalare automatiskt för att optimera din ljudupplevelse utifrån rummets aktuella förutsättningar.

In / Out-put

4st hdmi 2.0 med en kapacitet att skicka 4K material hittas och som praktiskt kan hanteras vi den inbyggda HDMI-växeln. Vidare finns anslutningar för 1x Optisk & Koaxial, 4x Analoga samt 2st för subwoofer lågnivå.

Sony STR-DH790 ett bra och populärt alternativ i vad man skulle kunna kalla den bättre instegsklassen 2023. Bra kvalité för pengarna som brukligt från säkra Sony.

Dolby Atmos, DTS:X och ett lättanvänt kalibreringssystem med gott om anslutningar och smarta S-Force PRO summerar vårt tips som ett tryggt val av bästa hemmabio-förstärkare i denna prisklass.

blank

Yamaha RX-V4A - Populär 5.2 Hemmabio Förstärkare

Yamaha RX-V4A
Populär 5.2 Hemmabio Förstärkare

Bästa Surroundförstärkare 2023 Budget - Yamaha-RX-V4A

Yamaha RX-V6A - Populär 7.2 Surround­förstärkare

Yamaha RX-V6A
Populär 7.2 Surround­förstärkare

Surroundförstärkare Yamaha RX-V6A

Fördelar Med En Surround­receiver

Surroundförstärkare är explicit anpassade för att maximera ljudkvaliteten och presentera precisa surroundeffekter när du tittar, spelar och lyssnar på olika typer av underhållning. En surroundreceiver ger dig alltså möjlighet att smidigt ansluta flera högtalare för att placera ljudbildens detaljer exakt i rummet vilket inte en standardförstärkares teknik klarar av.

En hemmabio förstärkare kommer med flertalet anslutningsmöjligheter så att du kan koppla upp många olika typer av externa mediaprodukter som TV, spelkonsoller och streamers t.ex. Med smart teknik ges även möjligheten att kontrollera ljudet från dina övriga anslutna enheter med hjälp av en enda fjärrkontroll.

Fler Tester