Träningsmaskiner Bäst i Test 2023

 Bästa Träningsmaskiner 2023

Vi tar en titt på träningsmaskiner bäst i test 2023 – marknadens populäraste val av bästa maskinerna för hemmagym. Crosstrainer, löpband, motionscyklar, roddmaskiner och mångsidig träning via kompletta hemmagym står på listan att undersökas.

Bästa prisvärde av de populärare produkterna i high-end klassen och en titt på vad som erbjuds i den pris-vänligare mid & budgetklassen.

Crosstrainer Bäst i Test 2023 - Titan Life Athlete C55

Previous slide
Next slide

Titan Life Athlete C55 är en av marknadens mest populära crosstrainer som med ett pris i mellanklassen och funktion & kvalité som lovar bättre än så blir vårt val av bästa crosstrainer 2023.

 C55:an kommer utrustad med 15 justerbara magnetmotstånd, handpulssensorer på styret och ett svänghjul på 8 kg som garanterar ett rejält motstånd under passet om så önskas. En perfekt crosstrainer för effektiv träning i hemmamiljö säger vi.

För omväxlande träning kommer Titan Life med 12 distinkta träningsprogram vilket gör det enkelt att variera och växa i sin träning över tid. Steglängden är här på upp till fina 40 cm och avståndet mellan fotpedalerna mäts till 35 cm för bra komfort och ett ergonomiskt välanpassad träningsrunda.

För pulsträning finns som sagt handpulssensorer inbyggda på handtagen och vill man bättra på informationen för analys via ett externt pulsband så finns också en inbyggd trådlös pulsmottagare att koppla upp emot.

Med solida egenskaper väl anpassade för ett riktigt bra hemmagym blir alltså Titan Life Athlete C55 vårt val som crosstrainer i träningsmaskiner bäst i test 2023 – modellen ges även toppbetyg i andra oberoende tester som t.ex. Råd & Rön, Smartson och Testfakta.

Casall - XT100 - Crosstrainer Bäst i Test Budget

En av kategorins mest populära val på marknaden idag för hemmagymmet är crosstrainern XT100 från proffsen på Casall. Med ett bra prisvärde vs funktion och kvalité  blir modellen vårt tips som bästa crosstrainer i den lägre prisklassen.

12 distinkta träningsprogram kan här varieras i 12 valbara motståndsnivåer via ett svänghjul på rimliga 6kg vilket genererar ett motstånd som räcker mer än väl för att ge oss en tuff match när styrka och kondition ska tränas. 

Löpband Bäst i Test 2023 - Master Fitness T30

Master Fitness T30 är löpbandet som toppar listan i premiumklassen där kvalité och mångsidig funktion samt bekvämlighet står i fokus med en löpvänlig 1,6 mm tjocklek på mattan.

Kompetent Kvalité

Fitness T30 är alltså vårt val som löpband i träningsmaskiner bäst i test 2023 och träningsrundan backas här av en stabil 2.5k hk DC-motor som stödjer farter upp till hela 20 km/h. Med 20 st valbara nivåer av elektronisk lutning via sitt säkra och mjuka Soft Drop System har vi en mångsidig och kapabel kompis att träna med.

Tid, distans, hastighet, lutning, kaloriförbrukning samt puls detekteras på maskinens 7 tums LCD-panel för snabb info.

T30 är ett robust löpband både till mått och konstruktion, stadigt nog för stabil träning för personer upp till 140 Kilo där en väl tilltagen löpyta ger både bättre säkerhet och bekvämlighet under träningspasset. För omväxlande pass har du 25 st inbyggda program att laborera med varav flera pulsstyrda där pulsen mäts via handsensorerna i handtagen. Trådlöst stöd för via pulsbälte finns även som tillbehör.

Gymstick GT 1.0 - Löpband Bäst i Test Budget

GT 1.0 är ett prisvärt alternativ från välrenommerade  Gymstick som kommer med 9 programval, bra info via LCD panelen samt ett stabilt 120 x 40 cm löpband med en bra ergonomisk matttjocklek på 1,3 mm.

Prisvärde

Instegsmodellen i den populära GT-serien ger oss även pulsmätning via löpbandets handstänger och möjligenheten att öka intensiteten på passet med en valbar lutningen på 2.5%.

Löpbandet som blir vårt toppval som bästa löpband 2023 i den lägre prisklassen är förvisso inte det absolut billigaste på marknaden – men tveklöst ett av de mest prisvärda då kvalité & funktion sammanställs. Löpbandet är smidigt hopfällbart och är utrustat med ett transporthjul för enkel förflyttning. Ett ”riktigt” löpband till ett bra pris kort och gott.

Promenadband Bäst i Test 2023 - Frontier FWB100

Previous slide
Next slide

Frontier FWB100 är ett både populärt och prisvärt alternativ att motionera med promenader i farter upp till raska 10 km i timmen.

Hälsosamma Promenader

Att promenera kan onekligen vara det bästa alternativet alternativet för många. Uppenbara fördelar är en stabilare och bättre balans under passet och en snällare typ av motion gentemot knä och leder.

En rejäl promenad stimulerar inte bara vår blodcirkulation som ökar vår syreupptagningsförmåga och som i sin tur ger fördelen att kroppen bättre tillgodogör sej näringsämnen – promenaden stärker även självklart muskler, tränar balans och kroppens koordination samt förbättrar vår hjärt- och lungfunktion.

En effektiv fettförbränning och ett allmänt bättre hälsotillstånd får vi på köpet dessutom.

Roddmaskin Bäst i Test 2023 - Master Fitness R6050

Master Fitness R6050 är en mycket populär roddmaskin som med en stabil konstruktion och motstånd i premiumklass blir valet för seriös inomhus-rodd. Med sin fullängd-konstruktion på 237 cm ges även en utmärkt ergonomi för längre rodd-entusiaster.

Specs & Tekniker

15 program varav 3st är  pulsstyrda smart och smidigt kan justera de hela 24 st variationerna av motståndet från fjärrkontrollen som finns i handtaget. Via LCD-panelen får vi info under passet som Puls / Tid / Kcal / Hastighet / Drag och Distans. För utökad information via ett extert trådlöst pulsbälte finns en 2,4 kHz koppling inbyggd att använda sej av. 

En mindre men likväl uppskattad anpassning är den fläktande luftströmmen som ger lite svalka under roddpasset. Skulle man vara fler som vill använda roddmaskinen finns möjlighet att skapa upp till  4 individuella användarprofiler. Som premiumprodukt är aluminiumskenans rails tillverkade  i rostfritt stål för ökad hållbarhet och stabilitet samt är även är isolerad för att dämpa friktionsljud under passet.

Med Master Fitness R6050 får man en kompetent roddmaskin från en branschledande tillverkares high-end linje – stabilt val med andra ord för de som söker en av användare uppskattad träningsmaskin i hemmagymmet.

Gymstick FTR 40 - Roddmaskin Bäst i Test Budget

Gymstick FTR 40 är en mycket populär och kompetent roddmaskin från en gym-dedikerad  tillverkare av prisvärda produkter för oss som tycker om att kunna träna på ett effektivt och ergonomiskt riktigt sätt i hemmamiljö.

Säkra Gymstick

FTR 40 är som vårt toppval i den lägre prisklassen en kompetent roddmaskin som ingalunda ska förväxlas med enklare noname maskiner med lägre prislappar och tveksam kvalité. Gymsitck:s kondition och kaloribrännare är inte utan god anledning en av de mest populära roddmaskinerna för hemmabruk.

Roddmaskinen kommer här med 8 valbara program och man kan följa sina ansträngningar via en LCD-panel som ger oss information under träningspasset som Tid / Distans / Kaloriförbrukning och Drag .

Motionscykel Bäst i Test 2023 - Abilica Premium Pro Bike

Som bäst i test i kategorin motionscykel hittar vi en mäkta populär spinningcykel från Abilica med fina användarbetyg. Hög kvalitet rakt igenom med en mycket stabil ram, variation av sittställning via bockstyre eller standard spinninghandtag samt kombinationspedaler med exklusiv SPD-funktion för cykelskor om så önskas.

Spinning Premium

Här susar man ”fram” via tystgående magnetiska bromsar även under tyngre träningsbelastning, Som brukligt har vi en här en cykeldator som ger oss info angående kadens, belastning, avstånd och aktuell hastighet.

Titan Life Spinbike S35 II - Motionscykel Bäst i Test Budget

Life Spinbike S35 II är en spinningcykel i kompakt & snygg design med allt vad som krävs för att hålla konditionen på topp och hindra kalorierna att samlas där de ej hör hemma.

Compact living

S35 II spinningcykel från välkända Titan är en bra variant av en enklare men välbyggd motionscykel då platsutrymmet är begränsat. S35:an har som brukligt en höj- och sänkbar sadel och motståndet vid träning kan regleras i fullgoda 8 nivåer för att vartefter växa i träningsintensitet – då svänghjulet är på rejäla 15 kg ges här ett mer än stabilt motstånd på högsta läget.

Under ditt träningspass får du snabb data vad gäller distans, hastighet samt tid via motionscykelns display – de värden de flesta av oss gissningsvis tycker är mest relevanta. 

Träningsmaskiner bäst i test 2023 - Finnlo Bio Force

Finnlo Bio Force är ett högkvalitativt hemmagym som har över 100 olika träningsalternativ i bakfickan att erbjuda för funktionell, omväxlande och effektiv styrketräning – vårt val som bästa hemmagym 2023 i den finare klassen.

Bio Force är hemmagymmet som låter oss styrketräna kroppen effektivt utan att behöva krångla med att skifta vikter mellan övningarna – systemet använder sig istället av valbara grader av motståndsnivåer.

Här gäller alltså den smarta motståndsteknologin TNT – där 2st kvävefyllda cylindrar ger oss ett stabilt och jämnt motstånd på upp till rejäla 100 kg. Kånka klumpiga vikter ? Glöm det med vår testvinnare.

För övningar av överkroppen finns här 4 kabelpunkter per sida för en mångsidig träning av överkroppens muskelstrukturer och sitsdynan kan lätt tas bort när stående / knästående träning står på programmet. För benpassen följer här 2 fotremmar med  för specifika övningar och som hjälp & tips för alla de 100 variationer av muskelträning  som hemmagymmet erbjuder finns beskrivningar med bilder i den medföljande manualen.

Hemmagymmet har med sin viktlösa konstruktion en vikt på 66 kilo och är alltså i sammanhanget jämförelse lätt att förflytta och till hjälp finns här även ett inbyggt transporthjul.

Gymstick Home Gym 2 - Hemmagym Bäst i Test 2023 Budget

Mångsidiga Gymstick Home Gym 2 är vårt tips som bästa hemmagym i kategorins bättre instegsklass.

Home Gym 2 är ett prisvärt komplett väldesignad träningsmaskin som ger dej ett effektivt redskap att träna upp kroppens viktigare muskler med övningar för ben, rygg, bröst och axlar med mera. Viktstapeln med säkerhetsnät kan laddas upp till 70 kg som ger en bra range av motstånd från lätt till tung hemmaträning.

Mindre Hemmagym

Motståndsband

Alla har som bekant inte plats för en större träningsmaskin i hemmet – men man behöver absolut inte bli utan bra styrketräning i hemmamiljö för det.

De populära motståndsbanden är ett både effektiva, platsbesparande och billiga i inköp – Gymstick Exercise Tube Set 3 kommer med handtag och 3 band med olika motståndsnivåer att växla emellan.

Banden passar även bra för säker uppvärmning inför tuffare pass i maskin.

Plus & Minus Hemmagym

Kostnad

Att ha ett hemmagym är i längden ett mycket billigare sätt att träna på. Kostnaden för utrustningen sparas relativt snabbt in då gymmens månatliga avgifter numer ofta är duktigt tilltagna.

Bekvämt

Ibland kan det kanske kännas lite obekvämt att träna tätt intill andra personer och speciellt vid köbildning till redskapen. Med hemmagymmet kan du träna bekvämt utan att stressas av andra.

Integritet

Ibland kan det kanske kännas lite obekvämt att träna tätt intill andra personer och speciellt vid köbildning till redskapen. Med hemmagymmet kan du träna bekvämt utan att stressas av andra.

Anpassning

Det är mycket enklare att utföra en mer effektivt anpassad träning i ditt hemmagym utifrån dina specifika behov och mål. Träna när det passar utan resande och slipp väntan på att maskinen eller redskapen ska bli lediga att använda

Att tänka på

En träningsmaskin alldeles oavsett modell står sällan helt still när du kämpar på som bäst vilket gör att ditt golv i värsta fall skulle kunna skadas. Det kan alltså vara en bra idé att använda sej av någon typ av underlag som skydd.

Vill man vara på den säkra sidan skaffar man en matta som är explicit avsedd för just detta – och ett populärt val i kategorin är t.ex Master Fitness underlagsmattor.

Fler Tester