Bästa Tv 2023

TV Bäst i Test 2023  – Vi tar en titt på dagens populäraste val i skiftande prisklasser på tv marknaden. Bästa Tv 2023 generellt samt tv paneler med specialanpassade egenskaper för optimal prestanda för film och gaming. 

High-end Tv premium val och bästa tv paneler i snällare prisklasser.

Samsung Prisvärde
Prisvärd Qled TV 2023 - Samsung QEQ70B
Samsungs QEQ70B
Bästa Budget Tv 2023
Bästa Budget TV 2023 - Toshiba UA5D63DG
Toshiba UA5D63DG

Bästa Tv 2023 - Samsung QES95B

Bästa QD-Oled 2023
Samsung QES95B

blank

Som tv bäst i test 2023 landar valet på Samsung QES95B. Denna QD-OLED modellen är oerhört populär som med sin kombination av oöverträffad ljusstyrka, en färgskala att beundra och en svärta i toppklass. QES95B passar alltså utmärkt i både rum med högt ljusinsläpp där tekniken briljerar med fortsatt klar och tydlig bild och i det nedsläckta rummet för äkta QD-OLED biokänsla.

Samsung QD-OLED QES95B serien är en high-end modell med utmärkta recensioner och labb-tester i toppklass. Här finns alla de senaste teknikerna och prestanda man kan önska sej för en tv upplevelse i den riktigt fina klassen.

Föredrar man Qleds överlägsna ljusstyrka och sprakande färgpalett är QES95B dagens bästa och mest prisvärda 2023 Samsung high-end val på marknaden enligt oss.

Tekniker & Funktioner

Specifikationer (Urval): Neo Quantum Processor 4K, Dubbla mottagare, Högtalare (4.2.2), Ultra Black-antireflexskärm, Full Backlight-bakgrundsbelysning, Ultimate UHD Dimming,

Adaptiv synk-teknik, 100% Color Volume Quantum Dot, Ambient Mode+, Bild-i-Bild, HDMI-CEC, HDMI Quick Switch/eARC, Bluetooth, Röststyrning Google-assistent, Screen Mirroring.

Bästa Oled 2023 - Samsung QES95B

LG OLED CS - Bästa TV 2023 Oled

LG OLED CS
Bästa TV 2023 Oled

Samsung QEQ70B - Tv Bäst i Test 2022 Prisvärde

Samsung QEQ70B
Tv Bäst i Test 2022 Prisvärde

Bästa Prisvärde 2023 – Samsung QLED QEQ70B serie är valet för mest prisvärda tv over-all.

Med genomgående bra specs, utmärkt bildpresentation för klassen samt fina recensioner och bra game anpassningar är modellen ett toppval i den attraktiva mellannivån.

Samsungs QEQ70B serie kommer med en utmärkt 10-bits UHD VA-panel och Qled skärmens höga ljusstyrka i kombination med teknikens förmåga att trolla fram hög skärpa i detaljerna. Värdet på Samsungs egna Picture Quality Index mäts här till 3400.

Med förinställda & anpassade inställningar för färgspektra, skärpa och kontras med mera kommer QEQ70A med lägen för: Biograf, Film, Naturlig, Omgivning samt ett läge för gaming. De HDR standarder som modellen presenterar är: Quantum HDR, HDR 10+ samt HLG.

Navet för gaming kallas Motion Xcelerator Turbo+. Q70A kommer med i sammanhanget helt avgörande Hdmi 2.1, som ger möjlighet till överlägsen gameprestanda i jämförelse med den äldre 2.0. De tekniker Xcelerator Turbo+ utnyttjar är Auto Low Latency Mode och Varaible Refresh Rate – tekniker som autosynkar  panelens uppdateringsfrekvens med spelets framrate via stöd av FreeSync Premium Pro.

Här finns Game Bar, en skärm-meny för kontroll av aspektförhållande 21:9 och 32:9, latens, FPS, HDR & inställningar för headset med mera. Tillsammans med panels kapacitet på 4K@120 Hhz gör gameanpassningen att vi har vi en riktigt bra tv för gaming.

Samsungs QEQ70B är med sin prisade Qled teknik ett riktigt prisvärt och bra val – vår topp rekommendation som bästa TV 2023 i den tuffa mellanpris klassen.

Tekniker & Funktioner

Toshiba 55" 4K - Bästa Budget Tv 2023

Toshiba 55" 4K
Bästa Budget Tv 2023

Toshiba´s 4K Android Tv i budgetklassen ger onekligen bra specifikationer för en mindre slant och användarna är nöjda.

Smarta Android 11 systemet med Google Play där mängder av appar erbjuds och en inbyggd Chromecast för smidig steam från telefon, platta & dator plussas för.

Modellserien kommer med Dolby Vision HDR och Dolby Atmos kapacitet samt även standard HDR10 & HLG. I övrigt kan finns gott om anslutningar med 3 Hdmi och 2 USB samt tex både HDMI ARC/CEC treknik. För ljudet har specialisterna från Onkyo anlitats och vill du styra med rösten så fungerar även det med inbyggt stöd för Google Go.

För prislappen är det tämligen svårt att hitta en värdig konkurrent – bästa budget tv 2023 säger vi.

Tekniker & Funktioner

LG OLED C2 - Bästa Oled High-End

LG OLED C2
Bästa TV Oled High-End

Bästa TV Oled 2023 - LG Oled C2

Som bäst i Oled-klassen hittar vi LG modellen som var först ut att ta täten efter C1:an och länge nu vart favoriten på butikshyllorna.

Den avgörande skillnaden mellan våra toppval i Oled klassen handlar om panelen. Denna modell kommer alltså med LG:s topprankade Oled Evo panel. Evo panelen utvecklades främst med målet att höja ljusstyrkan för att bättre matcha Samsungs utmärkta bildåtergivning i ljusare miljöer och därmed även ge ett bättre färgomfång.

Hur panelerna uppfattas irl är upp till var och en att bedöma men skillnaderna är enligt många kanske inte så stora som man skulle önska för att motivera prisglappet varför vi väljer CS modellen till vårt toppval. Förutom detta kan även nedanstående skillnader noteras:

  • C2 levererar 10 GB/s via sin Wifi 6 standard medans CS kommer med Wifi 5 som är kapabel att nå hastigheter på upp till 6 GB/s.
  • C2-modellen är utrustad med fjärrkontrollen Magic AN-MR22GN med NFC kapacitet medans fjärren på CS serien saknar stöd för NFC.

Sammanfattning

LG C2 serien är onekligen ett par strån vassare än CS modellen som vi kan se utifrån specifikationerna och om det är värt uppgraderingen vs vårt bäst i test tips CS är som alltid en högs individuell bedömning. Väljer man C2 så har man hursomhelst en av marknadens bästa tv-paneler att gotta sej med framöver.

LG OLED CS - Oled High-End

Bästa TV 2023 - LG OLED CS

Som ett intressant val i den attraktiva Oled-klassen ståtar föga överraskande LG med sin CS variant.

Alpha 9 Gen 5 heter logiskt nog den nya processorn som utvecklats för den senaste generationens high-end Tv från LG . Recensioner och analyser ger att ett förbättrat färgspektra uppvisas i kombination med en vassare ljusstyrka vs tidigare C-klasser. CS serien får som förväntat toppbetyg av de större aktörerna i branch media.

Med nya webOS 22 får vi även med en ny funktion att hantera användarprofiler. Här skapas olika profiler om man önskar med individuella val av inställningar. Även en ny handsfree röststyrning bjuder nya systemet på t ex.

Är man lite mer kräsen och har hög prio på sin upplevelse när tv i olika format ska konsumeras är CS tillsammans med syskonen C2 & C3 uppenbart de dominerande Oled modellerna framöver och säkra köp i high-end klassen.

LG NANO76 - Nanocell Tv 2023

LG NANO76
Nanocell Tv 2023

LG:s prisvärda Nano Tv i mellanklassen ger smart AI styrning via sin Gen 5 4K AI processor och fantastisk bildåtergivning med nanoteknikens Billion Rich-färger.

Tone Mapping och Aktiv HDR lägger en bra grund för en bra upplevelse när både detaljer och panorama scener återges.

Här finns även bra funktioner för de som gärna plockar fram konsolen för en runda gaming  För bästa spel-optimering kommer denna LG med ett Game Mode med Autolow Latency. Här finns även stöd för NVIDIA GeForce Now och Google Stadia.

Prisvärt Nano alternativ med LG:s senaste webOS 22.

Tekniker & Funktioner

Sony XR-A80K Serie - Insteg Sony High-End

Sony XR-A80K Serie
Insteg Sony High-End

XR-A80K är Sonys insteg-serie i Oled klassen med den hyllade Triluminos OLED-bildpanelen. Panelen ges här spelrum tillsammans med Sonys exklusiva 4K Cognitive-processor

Vi tittar alltså på en high-end panel med topvärden på bildåtergivning vad gäller färgernas återgivning som här kommer till sin fulla rätt i kombinationen med Oleds perfekt svärta.

Funktioner

Med 4K X-Reality PRO -teknologin skalas här även äldre standarder som t ex HD automatiskt upp på denna high-end Triluminos Pro panel till nästintill 4K-kvalitet, anpassningar kan sedan göras efter det läge som passar bäst – här finns t ex: Biografläge, Standard Läge, Levande läge, Grafik-läge, Anpassat läge samt 2 varianter för Dolby Vision, ett ljust och ett mörkare.

För att vässa bildens återgivning ytterligare finns Sonys utmärkta tekniker för bildförbättringar med t ex Netflix kalibrerat läge, OLED XR Contrast Pro, XR Smoothing Live Color, XR Motion Clarity och Auto HDR-tonmappning. XR-A80K kommer med dubbla TV-mottagare vilket kan vara värt att nämna för enkel inspelning via USB under tiden man tittar på något annat. En detalj som faktiskt ofta snålas på även i de finare klasserna.

Ljud & Tekniker

Ljudet brukar som bekant inte direkt glänsa i dagens tunna paneler, men med XR-A80K förändras bilden eller rättare sagt ljudet rejält. Sonys tekniker har här lyckats finna plats för inte mindre än 3 högtalare för att hantera diskant/mellanregister samt två inbyggda subwoofers. Som lök på laxen synkroniserar sedan Sonys Acoustic Surface Audio+ teknik anrättningen för exakt placering och dynamik av ljudets presentation.

Skulle man redan ha en dedikerat setup med surroundreceiver kan XR-A80K högtalarsystem enkelt konfigureras att agera center-kanal. Fiffigt extra +. Bra stöd för ljudet hittas även via eARC kompabilitet och tekniker som Dolby Atmos, Dolby Audio DTS Digital Surround, 3D Surround Upscaling och Sonys XR Surround.

Sammanfattning

I Sonys XR-A80K serie hittas de senaste teknikerna som på ett bra sätt anpassats till Oled Triluminos Pro panelens high-end egenskaper. Som instegsmodell i just high-end ligger prisbilden förvisso rätt högt, men mer än rimligt i jämförelse med andra ledande tillverkare.

Förutom mycket bra generella recessioner i fack-media och av användare för panelens höga kvalité ges här extra pluspoäng till Sonys tekniker när det gäller att prestera även ett fullgott ljud med en 3.2 högtalar-lösning. En premium Tv från marknadens premiumtillverkare Sony helt enkelt.

Tekniker & Funktioner

LG OLED A2 - Insteg LG Oled 2023

LG OLED A2
Insteg LG Oled 2023

Prisvärd Oled Tv 2023

Med LG A2 serien landar vi i Oleds insteg-serie och vi tittar på vilka specifikationer ”budget” Oled panelen har att erbjuda oss.

LG OLED A2 kan vara intressant för den som inte behöver just 120 Hz men gärna Oled panelens snabba respons med stöd för autolow latency via game mode och överlägsna bildegenskaper egenskaper i övrigt.

En utmärkt allround Tv med andra ord i den prisvärdare delen av high-end tv 2023.

Fler Tester